FoodisGood

אורז אדום מושלם בקלי קלות

קל להכין וממש כיף לאכול בארוחת שבת ואפילו סתם לצהריים של אמצע שבוע – מתכון מנצח לאורז אדום עם תבלינים ורסק עגבניות. הטריק לאורז אחד-אחד הוא השריית האורז במי מלח לפני ההוספה לסיר.

זמן עבודה: 15 דקות | 4 סועדים

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי הודי
  • להשריית האורז: קערת מים פושרים + כף מלח
  • 4 כפות שמן
  • בצל גדול – קצוץ דק
  • 2 שיני שום – רבעים
  • תבלינים: כף פפריקה אדומה מתוקה, כף מלח, כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות (או כל הקופסה הקטנה של הרסק)
  • 4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בשטיפה של האורז ולאחר מכן מניחים אותו בקערה עם מים פושרים וכף מלח, משרים ל 20 דקות. מסננים את האורז מנוזלים ושוטפים תחת הברז.
  2. משתמשים בסיר סוטאז' ובו מחממים 4 כפות שמן, מטגנים בצל עד שהוא הופך שקוף ומוסיפים שום, מטגנים עוד כחצי דקה.
  3. מוסיפים את כל התבלינים: מלח, פלפל, פפריקה ואבקת מרק עוף ומטגנים עוד חצי דקה.
  4. מוסיפים גם את האורז ורסק העגבניות ומערבבים היטב עם כף עץ.
  5. מנמיכים להבה ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה ושוב מנמיכים להבה.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים את האורז למשך 20 דקות על להבה נמוכה. כשמוכן, פותחים מכסה ומערבבים ממש בעדינות עם מזלג, משאירים מכסה פתוח רק מעט כדי לתת לאדים לצאת לאט לאט.

מתכוני אורז מיוחדים שלא כדאי לפספס:

הערות ושדרוגים לאורז אדום מוצלח

  • סוג האורז למתכון הזה חייב להיות בסמטי הודי, אם אין, אפשר להשתמש בבסמטי אבל לא בסוג אחר.
  • השריית האורז היא המפתח להצלחת המתכון ולאורז אחד-אחד נהדר, אל תוותרו על השלב הזה.
  • לשדרוג האורז ניתן להוסיף חופן עדשים אדומות שטופות כאשר מוסיפים את המים.
  • להגשה מומלץ לשלב עם סלט ירקות קצוץ דק וביצת עין מעל לאורז.
שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן