FoodisGood

צ'ק ליסט: 5 מזונות אסורים לתינוק עד גיל שנה

החל מגיל ארבעה חודשים מתחילות טעימות ראשונות; בטטה, גזר, אבוקדו ואפילו פירות שונים מומלצים במיוחד עבור התינוק. אבל ישנם כמה מזונות אסורים שכדאי להשאיר מחוץ לתפריט התינוק עד גיל שנה, בניהם מזונות דביקים, קשים או מתוקים מדי. שמרו על בטיחות התינוק והימנעו מ-5 המזונות הבאים, לפחות עד גיל שנה.

1. דבש

הימנעו לחלוטין מהאכלת התינוק בדבש ומוצריו עד גיל שנה. בדבש רעלן המופרש מחיידק הקלוסטרידיום בוטולינום (בוטוליזם), חיידק ה"משתקע" במערכת העיכול ונמצא מסוכן מאוד לתינוקות עד גיל שנה.

2. חלב פרה וחלב סויה

המשיכי להאכיל את התינוק בחלב אם או תחליף חלב עד גיל שנה, למה? בחלב פרה וחלב סויה חלבונים שלתינוק קשה לעכל. כמו כן, הם אינם מכילים את כמות הברזל המומלצת בעבור תינוק עד גיל שנה.

3. ירקות טריים

טעימות ראשונות החלו והכל נפלא, אבל חשוב מאוד לזכור שלא להאכיל את התינוק בירקות טריים אלא מבושלים או מאודים. שימו לב, בהאכלת התינוק בירקות טריים ישנה סכנת חנק. בשלו את הירקות (בטטה, תפוח אדמה, גזר, ברוקולי וכד'..) ולאחר מכן טחנו אותם למרקם מחיתי לגמרי, ללא גושים. ניתן לשלב גם בשר או עוף מבושל ומרוסק.

4. מזונות דביקים

גבינה מותכת, מסטיקים, סוכריות ג'לי, גומי, פירות יבשים, מרשמלו ועוד מזונות דביקים אסורים לתינוק עד גיל שנה לפחות. מזונות דביקים אלו עלולים להיתקע בגרון ולגרום לסכנת חנק.

5. מיץ פירות

כדאי להגביל או להוציא לחלוטי מתפריט התינוק מיmי פירות שונים, מתחת לגיל 6 חודשים. למה? כי מיצי הפירות מכילים המון סוכרים ואינם מכילים את כל היתרונות הבריאותיים שמכיל הפרי עצמו. בחרו פירות טחונים על מיצי פירות, ואם בכל זאת החלטתם לשלב מיץ פירות בתפריט, בחרו בפירות שאינם משפיעים על הקיבה, כמו אגסים, או ענבים ודללו אותם במים.

זכרו: כל התוכן באתר זה, לרבות חוות דעת רפואיות וכל מידע אחר הקשור לבריאות, הוא למטרות מידע בלבד ולא צריך להיחשב אבחנה ספציפית או תכנית טיפול לכל מצב. שימוש באתר זה והמידע הכלול במאמר זה אינו יוצר מערכת יחסי רופא-חולה. התייעצו תמיד עם רופא ילדים בקשר לכל שאלה או בעיה.

מתכון: לחם מקמח מלא 100%

על איכות לא מתפשרים, במיוחד כשאפשר להכין את הלחם האיכותי הזה לבד לגמרי. 2 מתכונים ללחם מקמח מלא, האחד קלאסי והשני – לחם יוגורט מלא.

כרובית מוקרמת אפויה בתנור

כרובית ברוטב בשמל עשיר – המנה הזאת מאוד טעימה ואפילו דיי קלה להכנה. אפשר לבחור ירק אחר להקרמה ביחד או במקום הכרובית ולהשתמש בכל גבינה שיש במקרר.

בננה: יתרונות • איך בוחרים • 8 מתכונים מעולים!

סבתא תמיד אומרת שהבננות לא מרקיבות, הן הופכות מתוקות יותר, והאמת שהיא צודקת! אבל מי רוצה לאכול בננה רכה ובשלה מידי? רגע לפני שהבננות הבשלות שלכם מוצאות את דרכן אל הפח, אספנו לכם 8 מתכונים מעולים שניתן להכין עם בננות רכות וגם – טיפ לשמירה על בננות טריות לאורך זמן.

שקשוקה ירוקה [שקשוקה תרד]

שקשוקה תרד עם גבינה – שדרוג מרענן לשקשוקה הקלאסית! קלה להכנה, בריאה ויפהפייה. עם טיפים לשדרוג, אחסון והגשה מושלמת!

21 עיצובי מטבח מדהימים בשחור לבן

זה מדהים עד כמה השימוש בשני צבעי בסיס יכול להפוך כל חלל למעוצב ומלא בהשראה. שחור ולבן הם צבעים עם אמירה נועזת ומתאימים כמעט לכל סגנון עיצובי.

דילוג לתוכן