כרובית אפויה בתנור ברוטב בשמל עשיר – המנה הזאת מאוד טעימה ואפילו דיי קלה להכנה. אפשר לבחור כל ירק אחר להקרמה ביחד או במקום הכרובית ואפילו להשתמש בכל גבינה שיש במקרר.
מתכון לכרובית בבשמל
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 1 כרובית בגודל בינוני
- 60 גרם חמאה
- 4 כפות קמח לבן
- 1/2 ליטר חלב פושר
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל – 180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20*30.
- שוטפים את הכרובית ומנפרקים אותה לפרחים בגודל בינוני.
- מעבירים לסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים 5 דקות. מוציאים ומסננים היטב.
- בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים בעדינות חמאה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, עד שהקמח מתאחד לחלוטין עם החמאה.
- יוצקים פנימה מעט חלב ומערבבים ללא הפסקה. כשהתערובת מתעבה, מוסיפים את יתרת החלב וממשיכים לערבב.
- מוסיפים גבינת פרמזן, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות, עד לקבלת רוטב סמיך.
- מעבירים את הכרובית לתבנית האפייה, יוצקים מעל את רוטב הגבינה ומוודאים שכל פרחי הכרובית מכוסים ברוטב.
- מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ואופים במשך 20 דקות או עד שהגבינה מזהיבה מעל.
- מוציאים מהתנור ומגישים.
בתאבון!
שימו ❤️ המתכון לכרובית מוקרמת מופיע באוסף: מתכוני מוקרם מומלצים