FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כרובית מוקרמת אפויה בתנור

כרובית אפויה בתנור ברוטב בשמל עשיר – המנה הזאת מאוד טעימה ואפילו דיי קלה להכנה. אפשר לבחור כל ירק אחר להקרמה ביחד או במקום הכרובית ואפילו להשתמש בכל גבינה שיש במקרר.

מתכון לכרובית בבשמל

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'

מצרכים:

  • 1 כרובית בגודל בינוני
  • 60 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח לבן
  • 1/2 ליטר חלב פושר
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל – 180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20*30.
  2. שוטפים את הכרובית ומנפרקים אותה לפרחים בגודל בינוני.
  3. מעבירים לסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים 5 דקות. מוציאים ומסננים היטב.
  4. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים בעדינות חמאה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, עד שהקמח מתאחד לחלוטין עם החמאה.
  5. יוצקים פנימה מעט חלב ומערבבים ללא הפסקה. כשהתערובת מתעבה, מוסיפים את יתרת החלב וממשיכים לערבב.
  6. מוסיפים גבינת פרמזן, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות, עד לקבלת רוטב סמיך.
  7. מעבירים את הכרובית לתבנית האפייה, יוצקים מעל את רוטב הגבינה ומוודאים שכל פרחי הכרובית מכוסים ברוטב.
  8. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ואופים במשך 20 דקות או עד שהגבינה מזהיבה מעל.
  9. מוציאים מהתנור ומגישים.
    בתאבון!

שימו ❤️ המתכון לכרובית מוקרמת מופיע באוסף: מתכוני מוקרם מומלצים

עוד דרכים ליהנות מכרובית:

דילוג לתוכן