FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בבקה שוקולד • עוגת שמרים מפוצצת בנוטלה

עוגת הבבקה רכה ואוורירית, מלאה בשוקולד ועם זיגוג סוכר מעל. הסוד של העוגה זה לרדד לבצק דק, למרוח שכבת שוקולד נדיבה ואז ליצור גליל עם מעט בצק והרבה שוקולד. אוהבי שוקולד – אל תפספסו את העוגה המושלמת הזאת!

מתכון לעוגת בבקה נוטלה

מצרכים:

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן.
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים גדולות , בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 115 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת
  • החדר, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 3/4 כפית מלח

למילוי:

  • 400 גרם נוטלה
  • 120 גרם שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים דק (אופציונלי)

לזיגוג סוכר:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/3 סוכר לבן

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערת מיקסר קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים וביצים ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
  2. מוסיפים חמאה, קצת בכל פעם, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים תמצית וניל ומלח וממשיכים לערבב 5 דקות במהירות נמוכה, עד שהבצק חלק וגמיש.
  4. מעבירים לקערה גדולה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
  6. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות וחותכים לחצי.
  7. מרדדים כל חצי למלבן דק ומיישרים עם סכין ומורחים בעדינות חצי מכמות הנוטלה. משאירים מעט שולים.
  8. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס או אגוזי לוז (אופציונלי).
  9. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה ומניחים כאשר החלק הפתוח פונה מטה.
  10. בעזרת סכין חדה או משוננת חוצים את הרולדה לשניים. מפתלים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת X ומגלגלים לבורג.
  11. מרימים בזהירות ומניחים בתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם הבצק שנותר.
  12. מכסים ומתפיחים חצי שעה עד 45 דקות נוספות.
  13. אופים במשך 30-35 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  14. בזמן שהעוגות בתנור מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  15. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
  16. ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בכל הסירופ המוכן.
  17. מצננים מעט, מוציאים מתבנית האפייה ונותנים להן להתקרר לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוגות שמרים נהדרות:

דילוג לתוכן