
מצרכים למתכון
לעוגת שמרים
למלית הקינמון (הכמות לחצי קילו)
מעל לעוגה
לסירופ הסוכר
הוראות הכנה
מכינים בצק שמרים
לשים היטב את כל חומרים הבצק ומוסיפים מים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק ומעט דביק (לא לפחד). לעבד היטב ולהתפיח כשעה וחצי.
מכינים מלית קינמון
להמיס חמאה, להוסיף את שאר מרכיבי המלית ולערבב הכל בקערה, לשים בצד.
מכינים רולדת שמרים קינמון
לקחת כדור בצק, למעוך אותו מעט, לצקת עליו את העיסה ולהשאיר שוליים ריקים.
לסגור קצוות ולהפוך על משטח מקומח. לתת לבצק מנוחה קטנה.
לרדד את בצק השמרים עם מערוך למלבן דקולגלגל לנקניק ארוך, את הנקניק לחתוך לשניים וללפף אחד עם השני.
מורחים מעל לעוגה ביצה טרופה מהולה במעט מים, מעט תמצית וניל ומעט דבש. מפזרים סוכריות חומות ושומשום.
מכינים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
בינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים יחדיו סוכר ומים עד שהסוכר נמס, מוסיפים כמה טיפות לימון, מערבבים ומסירים מהאש.
ברגע שעוגת השמרים יוצאת מהתנור מושחים אותה בסירופ המתוק. מניחים לצינון קל, מפזרים אבקת סוכר ומגישים פרוסות.
כמובן שניתן למלא את עוגת השמרים בכל מילוי שבוחרים: שוקולד, שוקולד לבן, חלבה ועוד..
*שימו לב: מצאנו את עוגת התפוזים הכי טובה והכי קלה להכנה - למתכון: עוגת תפוזים
עוד עוגות מומלצות:
שתפו את המתכון >>
קטגוריות מתכונים:
2 דירוגים וחוות דעת

10/11/2015
היי כרמית,
תודה רבה על תשומת הלב.
כמות העוגות תוקנה 🙂

כרמית
10/11/2015
נראה טוב ומעניין אבל…למה לא מצוין כמה עוגות אפשר להכין? לפי מה שרשום זה לא מדויק שחצי קילו קמח בתבנית אחת של אינגליש קייק חשוב לציין במדויק , לי זה ברור אבל יש כאלה שלא … אז לי שלא יודע ניתן להכין בין 2 ל- 3 עוגות בתבנית אינגלישקייק תלוי בגודל התבנית .
