פנקייק הוא קינוח כיפי וקל שתמיד יוצא טעים ואפשר להוסיף לו הכל!
במתכון הבא תלמדו להכין פנקייק בריא מלא בערכים תזונתיים שאפילו ילדים יאהבו! מתאים גם לטבעוניים.
מצרכים:
- כוס חלב שקדים
- כפית חומץ תפוחים
- בננה בשלה אחת
- כף עד 2 כפות סירופ מייפל או ממתיק אחר
- כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס שיבולת שועל
- רבע כוס קורנפלור
- כף זרעי פשתן טחונים
- כפית אבקת אפייה
- שמן לשימון המחבת
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה חלב שקדים וחומץ תפוחים ונותנים לנוח במשך 5 דקות.
- מועכים את הבננה במזלג ומוסיפים אותה ואת תמצית הוניל לקערת חלב השקדים ומערבבים בעדינות.
- בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל, קורנפלור, זרעי פשתן טחונים, אבקת אפייה ומלח.
- שופכים את התערובת הרטובה לתוך קערת החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד שהבלילה מתאחדת.
- הבלילה צריכה להיות חלקה ועבה. אם היא נוזלית מדי, הוסיפו מעט שיבולת שועל. אם היא סמיכה מדי, הוסיפו מעט חלב שקדים.
- מחממים מחבת טפלון משומנת קלות על אש בינונית-גבוהה.
- ברגע שהשמן חם, יוצקים 1 עד 2 כפות מהבלילה ומטגנים למשך דקה עד שתי דקות, עד שנוצרות בועות על פני הפנקייק ושולי הפנקייק נראים יבשים.
- הופכים את הפנקייק ומטגנים כ -2 דקות נוספות עד להזהבה.
- שימו לב להתאים את חוזק הלהבה כך שיצאו פנקייק מבושלים היטב אך לא שרופים.
- מגישים עם פירות טריים, אגבה או רוטב אחר לקישוט.
בתיאבון