FoodisGood

פנקייק בריאות מלא בערכים תזונתיים

פנקייק הוא קינוח כיפי וקל שתמיד יוצא טעים ואפשר להוסיף לו הכל! במתכון הבא תלמדו להכין פנקייק בריא מלא בערכים תזונתיים שאפילו ילדים יאהבו! מתאים גם לטבעוניים.

מצרכים:

  • כוס חלב שקדים
  • כפית חומץ תפוחים
  • בננה בשלה אחת
  • כף עד 2 כפות סירופ מייפל או ממתיק אחר
  • כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס שיבולת שועל
  • רבע כוס קורנפלור
  • כף זרעי פשתן טחונים
  • כפית אבקת אפייה
  • שמן לשימון המחבת

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה חלב שקדים וחומץ תפוחים ונותנים לנוח במשך 5 דקות.
  2. מועכים את הבננה במזלג ומוסיפים אותה ואת תמצית הוניל לקערת חלב השקדים ומערבבים בעדינות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל, קורנפלור, זרעי פשתן טחונים, אבקת אפייה ומלח.
  4. שופכים את התערובת הרטובה לתוך קערת החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד שהבלילה מתאחדת.
  5. הבלילה צריכה להיות חלקה ועבה. אם היא נוזלית מדי, הוסיפו מעט שיבולת שועל. אם היא סמיכה מדי, הוסיפו מעט חלב שקדים.
  6. מחממים מחבת טפלון משומנת קלות על אש בינונית-גבוהה.
  7. ברגע שהשמן חם, יוצקים 1 עד 2 כפות מהבלילה ומטגנים למשך דקה עד שתי דקות, עד שנוצרות בועות על פני הפנקייק ושולי הפנקייק נראים יבשים.
  8. הופכים את הפנקייק ומטגנים כ -2 דקות נוספות עד להזהבה.
  9. שימו לב להתאים את חוזק הלהבה כך שיצאו פנקייק מבושלים היטב אך לא שרופים.
  10. מגישים עם פירות טריים, אגבה או רוטב אחר לקישוט.
    בתיאבון

עוד מתכוני פנקייק מיוחדים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *