FoodisGood

מתכון: סלט אוליבייה קלאסי נהדר

סלט עשיר עם המון מרכיבים: תפוחי אדמה, אפונה, גזר, ביצים, מיונז, חרדל, שמיר ועוד.. סלט אוליביה הוא סלט מיונז מסורתי שמגיע ממזרח אירופה, מלא בטעמים וצבעים. יש הרבה גרסאות לסלט וכולן מוצלחות וטעימות. אפשר וכדאי לשדרג את הסלט עם נקניק מורטדלה.

מתכון לסלט אוליבייה

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי עם קליפה אדומה
  • 3 גזרים עם הקליפה
  • 4 ביצים מבושלות וקלופות
  • 4 מלפפונים כבושים במלח
  • 1 כוס אפונה קפואה מופשרת
  • 1 בצל קטן קצוץ דק (אופציונלי)
  • קוביות נקניק מורטדלה (לא חובה אבל משדרג מאוד)
  • 3 כפות שמיר קצוץ או לפי הטעם
  • 1 כוס מיונז
  • 1 כף חרדל
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים, על אש בינונית, 10 דקות.
  2. מוסיפים גזר ומבשלים 10 דקות נוספות, עד לריכוך.
  3. מוציאים מהסיר, מצננים וקולפים.
  4. חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות של 1 ס"מ ומעבירים לקערה עמוקה.
  5. חותכים את הביצים והמלפפונים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים בצל, שמיר, מיונז וחרדל ומערבבים היטב.
  7. מתבלים במלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומקררים שעה במקרר לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד סלטי מיונז מומלצים:

מתכון לברלינר • הסופגנייה המפורסמת מברלין

מתכון לסופגניות ברלינר – הסופגניות הכי מפורסמות בכל רחבי גרמניה, שם הן נמכרות בכל פינת רחוב, בכל עונה בשנה! הסופגניות עשויות מבצק בריוש והן רכות ועסיסיות להפליא. מלאו בריבה מכל סוג שאתם אוהבים או התפנקו עם מילויים שונים (הצעות בהמשך המתכון)

עוגיות תמרים שנמסות בפה

הן פשוט נפלאות! עוגיות בצק חמאה במילוי תמרים שפשוט נמסות בפה. אפשר להוסיף לתמרים גם אגוזי מלך / שקדים גרוסים.

30+ טיפים לבישול שישנו את חייכם במטבח

איך שוברים ביצה בדרך הנכונה? איך מכינים צ'יפס כמו במסעדה ואיך מחלצים את גרעיני הרימון מבלי להתלכלך? אספנו עבורכם מעל ל-30 טיפים חשובים ומוצלחים ביותר לשיפור טעמים ועבודה נכונה במטבח.

10 טיפים לעוגת גבינה אפויה מנצחת

מתי יודעים שעוגת גבינה אפויה מוכנה? ואיך להכין עוגה גבוהה ובלי סדקים? אספנו עבורכם 10 טיפים לעוגת גבינה מנצחת שלעולם לא תצנח בתנור! כדי שבפעם הבאה שתכינו עוגת גבינה – היא תצא הכי יפה שרק אפשר.

דילוג לתוכן