לא משנה איך קוראים לעוגיות האלו ולאיזו עדה הן שייכות, העיקר שהן פשוט נפלאות! עוגיות בצק חמאה במילוי תמרים שפשוט נמסות בפה. אפשר להוסיף לתמרים גם אגוזי מלך / שקדים גרוסים.
מתכון לעוגיות תמרים נימוחות
מצרכים:
לבצק:
- 1/2 כוס חלב פושר
- 1/2 כוס מים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 4 כוסות קמח
- 1/2 כוס חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות שמן
- קורט מלח
למילוי:
- 400 גרם תמרים מגולענים או ממרח תמרים
- 1/4 כוס קוקוס או 2 כפות אגוזים טחונים
- 1/2 כפית קינמון
לציפוי:
- 2 ביצים טרופות
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה חלב, מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד למספר דקות.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, חמאה, שמן ומלח.
- מוסיפים את השמרים ולשים עד לקבלת בצק במרקם רך.
- מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- מחממים את התנור ל – 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי – מעבירים את התמרים לקערה ומכניסים למיקרוגל לדקה, עד שהתמרים מתרככים מעט.
- מוסיפים קוקוס וקינמון ומערבבים.
- מניחים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל-3-4 חתיכות.
- מרדדים כל חלק לעובי של כחצי ס"מ ומורחים בעדינות את התמרים.
- מגלגלים לגליל ומשטחים מעט עם הידיים.
- בעזרת סכין חדה חותכים את לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ (העוגיות יתפחו באפייה).
- מניחים על גבי תבנית האפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- להכנת עוגיות עגולות: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, סוגרים ומשטחים את העוגייה.
- מורחים את העוגיות בביצה טרופה, ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!