FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

עוגיות תמרים שנמסות בפה

לא משנה איך קוראים לעוגיות האלו ולאיזו עדה הן שייכות, העיקר שהן פשוט נפלאות! עוגיות בצק חמאה במילוי תמרים שפשוט נמסות בפה. אפשר להוסיף לתמרים גם אגוזי מלך / שקדים גרוסים.

מתכון לעוגיות תמרים נימוחות

מצרכים:

לבצק:

  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות שמן
  • קורט מלח

למילוי:

  • 400 גרם תמרים מגולענים או ממרח תמרים
  • 1/4 כוס קוקוס או 2 כפות אגוזים טחונים
  • 1/2 כפית קינמון

לציפוי:

  • 2 ביצים טרופות

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה חלב, מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד למספר דקות.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, חמאה, שמן ומלח.
  3. מוסיפים את השמרים ולשים עד לקבלת בצק במרקם רך.
  4. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
  5. מחממים את התנור ל – 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מכינים את המילוי – מעבירים את התמרים לקערה ומכניסים למיקרוגל לדקה, עד שהתמרים מתרככים מעט.
  7. מוסיפים קוקוס וקינמון ומערבבים.
  8. מניחים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל-3-4 חתיכות.
  9. מרדדים כל חלק לעובי של כחצי ס"מ ומורחים בעדינות את התמרים.
  10. מגלגלים לגליל ומשטחים מעט עם הידיים.
  11. בעזרת סכין חדה חותכים את לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ (העוגיות יתפחו באפייה).
  12. מניחים על גבי תבנית האפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
  13. להכנת עוגיות עגולות: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, סוגרים ומשטחים את העוגייה.
  14. מורחים את העוגיות בביצה טרופה, ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
  15. מוציאים, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים מתוקים להכנה עם תמרים:

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *