חיתוכיות תמרים וקינמון

על ידי המתכונים של לאה אלגזר  , , , ,

המתכון של לאה אלגזר לחיתוכיות תמרים וקינמון. עם בואו של החורף תמרים וקינמון הם מצרכים בריאים ומומלצים במיוחד לשמירה על חום הגוף. מתכון לריבועי תמרים וקינמון, עוגיות מושלמות לצד כוס תה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • כ-35 עוגיות

מצרכים למתכון

לבצק

1 ק"ג קמח

2 אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

1.5 כוסות מים

1.5 כוסות שמן

למילוי

חבילת תמרים מג'הול מגולענים (אפשר גם ממרח תמרים)

קינמון לפי הטעם

הוראות הכנה

את כל מצרכי הבצק נלוש היטב לכדור בצק נוח לעבודה.

נחלק את הבצק לשני חלקים שווים, את החלק הראשון נשטח ונרדד לגודל תבנית תנור.

נרפד תבנית תנור בנייר אפייה משומן ועליו נניח חלק ראשון של בצק.

נטחן את התמרים במטחנת בשר עם ראש של עוגיות שטוחות ונוציא רצועות תמר ארוכות ושטוחות. מי שמשתמש בממרח תמרים יכול פשוט למרוח את הממרח בצורה אחידה על הבצק.

נפזר קינמון באופן שווה, לפי הטעם האישי.

נרדד גם את החלק השני של הבצק לריבוע כמעט בגודל התבנית, נפזר שומשום על משטח העבודה ושוב נרדד קלות להטמעת השומשום בבצק.

נניח את הבצק מעל למלית התמרים ונחתוך לגודל העוגיות הרצוי.

נאפה את החיתוכיות בתנור חם על 180 מעלות עד להזהבת הבצק, כ-20 דקות אפייה.

כמות העוגיות תלויה בגודל החיתוך.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

אסתר

02/03/2016

מתכון קליל וממש טעים!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00