FoodisGood

לביבות דלעת ובטטה אפויות שגם ילדים אוהבים

הגיע החורף ואיתו החיפוש אחר "נשנושים", זה טבעי. יש לנו מתכון מעולה בשבילכם – לביבות דלעת אפויות שממש מתאימות לארוחת ערב. הן בריאות וטעימות וילדים בהחלט יסכימו לאכול אותן!

מה צריך?

  • 250 גרם דלעת
  • 1/2 בטטה
  • גזר גדול מגורר
  • ביצה
  • 3 כפות קמח
  • 3.5 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור

איך מכינים?

  1. את הדלעת והבטטה מבשלים 15 דק' במים עם כפית מלח, מוציאים, מועכים לפירה ומצננים.
  2. את הקישוא סוחטים היטב מנוזלים ומכניסים לקערה.
  3. מוסיפים את הפריה ואת שאר מצרכי הלביבות ומערבבים היטב.

ללביבות מטוגנות: מחממים שמן חצי עמוק במחבת, כשחם יוצרים לביבות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.

ללביבות אפויות: מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן ובעזרת 2 כפות מניחים לביבות על התבנית, משמנים בספריי שמן, אופים בתנור חם על 200 מעלות כ-5 דקות והופכים, ממשיכים באפייה עד להשחמה יפה.

יש לנו עוד מתכוני לביבות לילדים:

כדורי שוקולד טחינה עם שיבולת שועל

נשנוש מתוק וסופר מומלץ לאחר הצהריים עם הקפה (כי לפעמים אפשר להחליף את פרוסת העוגה הקבועה). הכי כיף – לשמור את הכדורים במקפיא וליהנות מהם בכל פעם שיש חשק למשהו מתוק. אגב, גם ילדים ישמחו לנשנש אותם.

מתכונים מנצחים בתפריט השבת #1

בכל יום ראשון יעלה בבלוג שלנו סיכום שבועי של המנות המנצחות מכל קטגורייה בתפריט השבת. והפעם: מתכונים מנצחים מתפריט השבת שבוע #1 השבוע מדובר ב-7 מנות מיוחדות וקלות להכנה שאתם הכתרתם כמנות מנצחות לשבת. כאן תמצאו את כל המתכונים המנצחים ממגוון קטגוריות.

דילוג לתוכן