3 שיטות להכנת קובה סלק אדומה אדומה + מתכון מנצח

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

כמעט כל מי שמכין קובה סלק נתקל בבעיה הזאת – מרק הקובה יוצאת חמצמץ וטעים, ייחס הסולת ומילוי הבשר מעולה, אבל הצבע פשוט לא אדום מספיק. החלטנו לפתור את זה אחת ולתמיד – הנה 3 השיטות שיהפכו את סיר מרק הקובה שלכם למושלם מאי פעם + מתכון לקובה סלק מעולה.

רגע לפני, למה המרק לא יוצא אדום? הסוד הוא בטיב הסלק – למרות שהסלק משווק כל השנה, העונה שלו היא מנובמבר ועד אפריל, אז ניתן למצוא את הסלק האדום והטרי ביותר. כשהסלק לא בעונה, או אם בחרתם בסלק ישן במקצת, באופן טבעי הצבע שלו דהוי וכך גם יצא המרק. איך לבחור סלק טרי? בחרו בסלק קטן שאין עליו חתכים או פצעים, נסו למצוא סלק שמגופו לא מצבצבים עלים. אחסנו את הסלק בטמפרטורת החדר.



1. גרדו סלק פנימה
מלבד הוספת קוביות סלק למרק, הסוד להכנת קובה סלק אדומה הוא במרק, בעצם, כל מה שצריך לעשות הוא ממש בתחילת הבישול לגרר סלק קטן לתוך מי המרק, גירור הסלק יפתח את הצבע האדום העז ישר למי המרק ויצבע את הקובה באדום.

2. השתמשו במי סלק במקום במים רגילים
אם המטרה שלכם היא קובה אדומה אדומה, הנה טריק מעניין – חתכו סלק לקוביות והשתמשו במי הסלק בהכנת בצק הסולת לקובה במקום מים רגילים. שימוש במי הסלק יספק תוצאות כבר מההתחלה ויצוא בסיס מעולה לצבע עז לקובה.

3. הכינו יום מראש
הצבע והטעם הטובים ביותר של הקובה יתקבלו אחרי לילה במקרר. במהלך הלילה הטעמים והצבע ייספגו בכדורי הקובה ויתקבל מרק אדום וטעים במיוחד.



מתכון: מרק קובה סלק אדום וטעים

למעטפת הקובה (בצק סולת)

  • 2.5 כוסות סולת
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כוס מים
  • למילוי בשר
  • 500 גר’ בשר טחון
  • חופן פטרוזיליה
  • בצל גדול מגורר
  • כף שטוחה מלח
  • כף שטוחה פלפל
  • כפית פפריקה
  • 1/2 כפית בהרט

למרק סלק אדום

  • מעט שמן
  • 2-3 סלקים מרוקקים/קצוצים דק
  • בצל קצוץ
  • כפית מלח לימון
  • כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה+חריפה
  • מים בגובה תכולת הסיר

הכנת הקובה

  1. בקערה מניחים את הסולת והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה. המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי.
  3. מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות (בשלב הזה, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).

מכינים מילוי וממלאים

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
  2. מתערובת הבשר יוצרים כדורים קטנים. ניתן להכין את הבשר על המחבת לפני מילוי הקובה, אבל אין צורך, הבשר מוכן בזמן בישול הקובה במרק.
  3. עוברים לבצק הסולת – יוצרים כדורים קטנים, כל כדור משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר או בככפית מתערובת הפטריות.

הכנת מרק הסלק

  1. מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים ואת הסלק ומרתיחים בערך 20 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים והקובה, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
  3. לאחר הכנסת הקובה למרק יש לבשל כ 20-30 דקות.

רוצים עוד מתכונים מעולים? קליק להורדת האפליקציה החדשה שלנו!

קטגוריות: טיפים, כללי

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *