FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

3 שיטות להכנת קובה סלק אדומה אדומה + מתכון מנצח

כמעט כל מי שמכין קובה סלק נתקל בבעיה הזאת – מרק הקובה יוצאת חמצמץ וטעים, ייחס הסולת ומילוי הבשר מעולה, אבל הצבע פשוט לא אדום מספיק. החלטנו לפתור את זה אחת ולתמיד – הנה 3 השיטות שיהפכו את סיר מרק הקובה שלכם למושלם מאי פעם + מתכון לקובה סלק מעולה.

רגע לפני, למה המרק לא יוצא אדום? הסוד הוא בטיב הסלק – למרות שהסלק משווק כל השנה, העונה שלו היא מנובמבר ועד אפריל, אז ניתן למצוא את הסלק האדום והטרי ביותר. כשהסלק לא בעונה, או אם בחרתם בסלק ישן במקצת, באופן טבעי הצבע שלו דהוי וכך גם יצא המרק. איך לבחור סלק טרי? בחרו בסלק קטן שאין עליו חתכים או פצעים, נסו למצוא סלק שמגופו לא מצבצבים עלים. אחסנו את הסלק בטמפרטורת החדר.

1. גרדו סלק פנימה
מלבד הוספת קוביות סלק למרק, הסוד להכנת קובה סלק אדומה הוא במרק, בעצם, כל מה שצריך לעשות הוא ממש בתחילת הבישול לגרר סלק קטן לתוך מי המרק, גירור הסלק יפתח את הצבע האדום העז ישר למי המרק ויצבע את הקובה באדום.

2. השתמשו במי סלק במקום במים רגילים
אם המטרה שלכם היא קובה אדומה אדומה, הנה טריק מעניין – חתכו סלק לקוביות והשתמשו במי הסלק בהכנת בצק הסולת לקובה במקום מים רגילים. שימוש במי הסלק יספק תוצאות כבר מההתחלה ויצוא בסיס מעולה לצבע עז לקובה.

3. הכינו יום מראש
הצבע והטעם הטובים ביותר של הקובה יתקבלו אחרי לילה במקרר. במהלך הלילה הטעמים והצבע ייספגו בכדורי הקובה ויתקבל מרק אדום וטעים במיוחד.

מתכון: מרק קובה סלק אדום וטעים

למעטפת הקובה (בצק סולת)

  • 2.5 כוסות סולת
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כוס מים
  • למילוי בשר
  • 500 גר' בשר טחון
  • חופן פטרוזיליה
  • בצל גדול מגורר
  • כף שטוחה מלח
  • כף שטוחה פלפל
  • כפית פפריקה
  • 1/2 כפית בהרט

למרק סלק אדום

  • מעט שמן
  • 2-3 סלקים מרוקקים/קצוצים דק
  • בצל קצוץ
  • כפית מלח לימון
  • כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה+חריפה
  • מים בגובה תכולת הסיר

הכנת הקובה

  1. בקערה מניחים את הסולת והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה. המרקם של בצק הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי.
  3. מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות (בשלב הזה, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).

מכינים מילוי וממלאים

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
  2. מתערובת הבשר יוצרים כדורים קטנים. ניתן להכין את הבשר על המחבת לפני מילוי הקובה, אבל אין צורך, הבשר מוכן בזמן בישול הקובה במרק.
  3. עוברים לבצק הסולת – יוצרים כדורים קטנים, כל כדור משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר או בככפית מתערובת ה.

הכנת מרק הסלק

  1. מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים ואת הסלק ומרתיחים בערך 20 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים והקובה, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
  3. לאחר הכנסת הקובה למרק יש לבשל כ 20-30 דקות.
💕 אולי יעניין אותך...
salty hyssop cookies
לאוהבי זעתר: 5 מתכונים שכדאי לנסות
tofu-salads
סלט טופו אסייתי עם אטריות אורז
pastrami-recipes
2 מתכונים לפסטרמה ביתית + ממרחים לשדרוג הכריך
יוגורט
מדריך להכנת יוגורט ביתי • מתכון מפורט + טיפים
🆕 הכי חדשים
xr:d:DAF_rnF2-Rs:25,j:3825106507532240879,t:24041110
סלט פלפלים חריפים קלויים (חריף אש 🔥)
xr:d:DAF_rnF2-Rs:24,j:1452835404027134956,t:24041110
5 סלטים טריים ורעננים לשולחן החג
xr:d:DAF_rnF2-Rs:22,j:1345874896885733063,t:24041106
סלט בטטה אסייתי לאירוח מושלם
🔥 הכי פופולרי היום
gluten-free-cheese-rolls
לחמניות כשרות לפסח • 5 מתכונים שאתם באמת אוהבים
top-10-passover-chocolate-cakes
עוגת שוקולד לפסח • 10 העוגות הכי מומלצות!
passover-latkes-pic
מתכון: לטקעס לפסח • לביבות קמח מצה ב-5 דקות
best-passover-chocolate-balls
כדורי שוקולד לפסח • מתכון מנצח מ-4 מצרכים
meat-number-5
בשר מספר 5 (צלי כתף) • איך מבשלים + מתכון בסיסי
passover-knaidlach-pic
קניידלך • מתכון למרק קניידלך + 7 טיפים להצלחה
chocolate-espresso-cake
עוגת שוקולד-קפה בלי טיפת קמח
chocolate-and-mousse-roulade-cake
עוגת רולדה כשרה לפסח (עוגה מדהימה!)
cabbage-dill-salad
סלט כרוב ושמיר עשיר בצ'יק
xr:d:DAF_rnF2-Rs:20,j:1954986387199031713,t:24040718
5 סלטי אולמות אירועים מושלמים לאירוח בפסח 🍷
דילוג לתוכן