מדריך מפורט, שלב אחר שלב, להכנת לזניה של חצילים ובשר טחון. שכבות לזניה, חצילים מטוגנים ובשר טחון, עטופים ברוטב עגבניות עסיסי – מאפה נפלא ומושלם כמנה עיקרית. אפשר להכין מראש ולאפות לקראת הארוחה עצמה.
מתכון ללזנית חצילים ובשר
זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: 45 דק' | סה"כ: שעה ורבע
מצרכים:
- חבילת עלי לזניה
לשכבת החצילים:
- 2 חצילים
- 1/2 כפית מלח
- שמן לטיגון
לשכבת הבשר:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות:
- 400 גרם רוטב עגבניות או פסאטה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- 1/2 כוס מים חמים
הוראות הכנה:
לשכבת החצילים:
- מסירים את קצוות החציל, משאירים את הקליפה וחותכים פרוסות לרוחב, בעובי של 1 ס"מ.
- מעבירים למסננת, מפזרים מעל 1/2 כפית מלח, מערבבים היטב ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
- לאחר מכן מייבשים את החציל בנייר סופג.
- מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהם זהובים.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
להכנת תערובת הבשר:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים בשר טחון ותבלינים, מערבבים ומבשלים עד שהבשר משנה את הצבע והופך פירורי.
- מעבירים לקערה ומצננים מעט.
להכנת רוטב העגבניות:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את השום.
- מוסיפים רוטב עגבניות ורסק עגבניות ומערבבים.
- מתבלים בתבלינים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים מים, מבשלים כ-5 דקות ומצננים.
להרכבת המנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה פיירקס בגודל 20*30 ס"מ.
- מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית.
- מניחים מעליה שכבה צפופה של עלי לזניה.
- שופכים 1/3 מתערובת הבשר על דפי הלזניה ומיישרים.
- מוסיפים מעל שכבת חצילים מטוגנים.
- יוצקים מעל 1/3 מרוטב העגבניות.
- חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של רוטב עגבניות.
- מכסים את הלזניה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
- מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים ומגישים.
בתאבון!