FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לזניה של חצילים ובשר טחון ברוטב עגבניות עסיסי

מדריך מפורט, שלב אחר שלב, להכנת לזניה של חצילים ובשר טחון. שכבות לזניה, חצילים מטוגנים ובשר טחון, עטופים ברוטב עגבניות עסיסי – מאפה נפלא ומושלם כמנה עיקרית. אפשר להכין מראש ולאפות לקראת הארוחה עצמה.

מתכון ללזנית חצילים ובשר

זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: 45 דק' | סה"כ: שעה ורבע

מצרכים:

  • חבילת עלי לזניה

לשכבת החצילים:

  • 2 חצילים
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לטיגון

לשכבת הבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות:

  • 400 גרם רוטב עגבניות או פסאטה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 כוס מים חמים

הוראות הכנה:

לשכבת החצילים:

  1. מסירים את קצוות החציל, משאירים את הקליפה וחותכים פרוסות לרוחב, בעובי של 1 ס"מ.
  2. מעבירים למסננת, מפזרים מעל 1/2 כפית מלח, מערבבים היטב ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
  3. לאחר מכן מייבשים את החציל בנייר סופג.
  4. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהם זהובים.
  5. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

להכנת תערובת הבשר:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים בשר טחון ותבלינים, מערבבים ומבשלים עד שהבשר משנה את הצבע והופך פירורי.
  3. מעבירים לקערה ומצננים מעט.

להכנת רוטב העגבניות:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את השום.
  2. מוסיפים רוטב עגבניות ורסק עגבניות ומערבבים.
  3. מתבלים בתבלינים ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים מים, מבשלים כ-5 דקות ומצננים.

להרכבת המנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה פיירקס בגודל 20*30 ס"מ.
  2. מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית.
  3. מניחים מעליה שכבה צפופה של עלי לזניה.
  4. שופכים 1/3 מתערובת הבשר על דפי הלזניה ומיישרים.
  5. מוסיפים מעל שכבת חצילים מטוגנים.
  6. יוצקים מעל 1/3 מרוטב העגבניות.
  7. חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של רוטב עגבניות.
  8. מכסים את הלזניה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
  9. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות.
  10. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני בשר טחון נפלאים:

דילוג לתוכן