FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שבלולי פיצה ביתיים • מתכון מהיר ובקלות

כמה קל להכין אותם וכמה הם מושלמים לארוחת ערב זריזה! מתכון לשבלולי פיצה ביתיים מבצק עלים (כמו בורקס פיצה רק ביתי ומהיר). שלבו עם שלל תוספות מעניינות וכל המשפחה תיהנה מארוחת ערב נהדרת.

מתכון לשבלולי פיצה

זמן עבודה: 10 דקות | 20-25 שבלולי פיצה

מצרכים:

לשבלולי פיצה:
  • חצי חבילת בצק עלים מופשר (אם לא רוצים בצק עלים קנוי, אפשר להכין בצק ביתי מהיר ללא התפחה)
  • 4 עגבניות מגורדות
  • 1/2 כף פפריקה אדומה
  • 1 רסק קטן
  • רבע כפית אורגנו
  • כף סוכר
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • ביצה לציפוי
רעיונות לתוספות למילוי:
  • רוטב פיצה (ניתן להחליף בקטשופ או לוותר)
  • בצל קצוץ לרצועות, מטוגן ומצונן
  • טונה
  • זיתים ירוקים / שחורים (טבעות)
  • ביצים קשות

הוראות הכנה:

  1. מכינים רוטב פיצה: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב (עגבניות מגורדות, פפריקה, רסק, אורגנו וסוכר). מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים. טועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מגלגלים שבלולים: מפרידים ומחלקים את בצק העלים למלבנים גדולים ומשטחים כל מלבן על נייר אפייה. על כל מלבן מורחים כ-2 כפות מהרוטב, מפזרים 1/3 מכמות הגבינות המגורדות ומפזרים תוספות כמה שאוהבים. מגלגלים את החלק הרחב של הבצק (הגדול יותר) מלמטה למעלה ליצירת שבלול ארוך. חותכים את השבלול הגדול לשבלולים קטנים ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים על רווחים זה מזה. טורפים ביצה ומורחים מעט על כל שבלול פיצה שבתבנית.
  3. אופים את שבלולי הפיצה: בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות. השבלולים מוכנים כשהם שחומים. מצננים לטמפרטורת החדר – זהירות, חם מאוד!
  4. מאחסנים: מומלץ לחסל במהירות אבל אם נשאר ניתן לאחסן את השבלולי הפיצה בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
עוד מתכוני פיצה לארוחת ערב מנצחת:
דילוג לתוכן