המתכון של צביה הולך שנים אחורה, הוא מתכון תימני מסורתי להכנת זלביות מלוחות – מאפה תימני בטיגון עמוק שעושה טוב על הלב. את הזלביה מגישים עם חצילים מטוגנים, ביצים קשות, טחינה ביתית ורסק עגבניות חריף. אם עדין לא טעמתם זלביה בחייכם – זה בדיוק הזמן להכין ולזלול 😋😋
זמן עבודה: 30 דקות | 15-20 זלביות | מתכון על-ידי: צביה אביבי
מצרכים:
- 1 קילו קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 כף ורבע שמרים יבשים
- 3 כוסות מים פושרים
- להגשה: ביצים קשות | חצילים מטוגנים | טחינה ביתית | רסק עם סחוג
הוראות הכנה:
- מתחילים בערבוב השמרים והסוכר עם חצי כוס מים פושרים.
- מערבבים ונותנים לתערובת השמרים לנוח כ-10 דקות. (בתהליך אתם תראו בועות המופיעות על גבי הבצק)
- מוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מכמות המים ומערבבים, ולאט לאט מוסיפים את יתר הקמח והמים עד לקבלת בצק דביק אך אחיד.
- מוסיפים פנימה את המלח ומערבבים טוב.
- מכסים את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה בערך (בטמפרטורת החדר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- קורצים עיגולים באיזה גודל שבוחרים, הגודל המסורתי זה בערך חצי פיתה.
- מחממים מחבת / סיר עם שמן בטמפרטורה בינונית *לא גבוהה! ומתחילים לטגן.
- מחכים שיופיעו בועות המכסות את רוב שטח הבצק והופכים. מטגנים עוד כדקה ומוציאים לתבנית עם נייר סופג. בתאבון❤️