FoodisGood

איך מכינים זלביה? מתכון תימני אורגינל

המתכון של צביה הולך שנים אחורה, הוא מתכון תימני מסורתי להכנת זלביות מלוחות – מאפה תימני בטיגון עמוק שעושה טוב על הלב. את הזלביה מגישים עם חצילים מטוגנים, ביצים קשות, טחינה ביתית ורסק עגבניות חריף. אם עדין לא טעמתם זלביה בחייכם – זה בדיוק הזמן להכין ולזלול 😋😋

זמן עבודה: 30 דקות | 15-20 זלביות | מתכון על-ידי: צביה אביבי

מצרכים:

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בערבוב השמרים והסוכר עם חצי כוס מים פושרים.
  2. מערבבים ונותנים לתערובת השמרים לנוח כ-10 דקות. (בתהליך אתם תראו בועות המופיעות על גבי הבצק)
  3. מוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מכמות המים ומערבבים, ולאט לאט מוסיפים את יתר הקמח והמים עד לקבלת בצק דביק אך אחיד.
  4. מוסיפים פנימה את המלח ומערבבים טוב.
  5. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה בערך (בטמפרטורת החדר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. קורצים עיגולים באיזה גודל שבוחרים, הגודל המסורתי זה בערך חצי פיתה.
  7. מחממים מחבת / סיר עם שמן בטמפרטורה בינונית *לא גבוהה! ומתחילים לטגן.
  8. מחכים שיופיעו בועות המכסות את רוב שטח הבצק והופכים. מטגנים עוד כדקה ומוציאים לתבנית עם נייר סופג. בתאבון❤️

עוד מהמטבח התימני:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.