מתכון לג’חנון ביתי מנצח

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , ,

מושלם לארוחת שבת בבוקר - מתכון מנצח לג'חנון ביתי אמיתי שנכנס לתנור בשישי בלילה ויוצא שחום ומוכן בשבת בבוקר. כל אחד יכול להכין ג'חנון!

  • זמן עבודה: 1 שעה 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 13 שעות 15 דקות
  • 1 שעה 15 דקות

    12 שעות

    13 שעות 15 דקות

  • סיר ג'חנון

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס חד-פעמית סוכר

2 כפות דבש

1 כף חומץ

200 גרם מרגרינה מחולקת ל- 50 + 150

1 כף מלח

2-3 כוסות מים פושרים (חד-פעמי)

בקבוק שמן

הוראות הכנה

במיקסר לשים את כל מצרכי הג'חנון עם 50 גרם מרגרינה בלבד. לשים עד לקבלת בצק חלק. מניחים לחצי שעה.

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מעבירים את הכדורים לתבנית עם שמן עמוק עד לכיסוי הכדורים. משאירים את כדורי הג'חנון בשמן במשך שעה.

לאחר שעה, מתחילים לפתוח כל כדור לעלה דק, ממיסים 150 גרם מרגרינה במיקרוגל. כל עלה מורחים בשכבת מרגרינה, מקפלים לחצי ומגלגלים לצורת ג'חנון.

מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה ומסדרים את הג'חנונים צפופים, מרפדים נייר אפייה גם מעל לג'חנונים. ניתן להוסיף גם ביצים לסיר מעל לנייר האפייה.

מכניסים לתנור בשישי בלילה על חום של 80 מעלות, קצת לפני שאוכלים (ביום שבת) מעלים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות עד להשחמה.

מגישים לצד ביצים, רסק וסחוק חריף.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

08/09/2015

אלינור, 80 מעלות ללא טורבו

אלינור

05/09/2015

80 מעלות רגיל או טורבו?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00