ביצה קשה • איך מכינים? כמה זמן? ואיך מקלפים?

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

איך להכין ביצה קשה

זה לא מדע טילים ואפילו לא הכנת עוגה, אבל משהו בהכנת ביצה קשה עדיין נראה לנו קצת מסובך, ואם אתם כאן, סימן שגם לכם 🙂 אז הכנו מדריך קצר שיענה על כל השאלות. מהיום תכינו ביצים קשות מושלמות.. 

איך מכינים ביצה קשה וכמה זמן מבשלים?

צעד ראשון: מניחים את הביצים בסיר עם מים קרים
*חשוב: מתחילים עם מי ברז קרים – לא מים רותחים (זה עלול לפוצץ את הביצים בטרם בישול)
*חשוב: מוודאים שהמים מכסים את הביצים ועוד כ-1 ס”מ מעלה, לא יותר מידי מים כדי שלביצים לא יהיה חופש תנועה גדול מידי.

צעד שני: מניחים את הסיר עם הביצים על הכיריים (ללא מכסה) ומכוונים להבה ל-בין בינונית לגבוהה.

צעד שלישי: ברגע שהמים מבעבעים ורותחים (לא בועות קטנות) מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומכסים במכסה.
*חשוב: אם משתמשים בכיריים חשמליות, כאשר המים רותחים יש להזיז את הסיר לגמרי מהכירה ולהנמיך להבה, רק לאחר כחצי דקה להחזיר את הסיר לכיריים (כיוון שלכיריים חשמליות לקוח זמן להתקרר).

צעד רביעי: ממשיכים בהרתחת הביצים על להבה נמוכה למשך 9 דקות.
*טיפ: לביצה קשה לוקח בדיוק 9 דקות להתבשל לחלוטין מהרגע שהמים רותחים, כך שאם אתם עומדים בדיוק בזמנים אין כל חשש שהביצה לא תהיה מוכנה בזמן.

צעד חמישי: לאחר 9 דקות בדיוק מסירים את הסיר מהכיריים, שופכים את המים החמים ומכסים במים קרים, מה שיקל על קירור הביצים לקראת קילוף.



איך מקלפים ביצה בבטחה? 3 שיטות

  1. לאחר הרתחת הביצים, העבירו את הביצים לקערת מי קרח – זה יעצור את בישול הביצים ויכווץ אותן במעט, כך תוכלו לקלף אותן בלי בעיה.
  2. לימון מוסיף המון גם לקילוף ביצים: שפשפו כל ביצה בחצי לימון והוסיפו כפית מיץ לימון למי הביצים לפני הרתחה. כך תוודאו שהביצים יהיו קלות לקילוף.
  3. נתקעתם בלי קרח או לימון? תוכלו להוסיף למי הבישול לפני הרתחה חצי כפית מלח.

הביצים במקרר – איך יודעים להבדיל בין ביצה קשה לרכה?

מבחן הסיבוב: הדרך הכי קלה ומהירה להבדיל בין ביצה קשה לרכה היא ע”י סיבובה על השיש – ממש כמו סביבות, כאשר הביצה שוכבת לרוחב:
ביצה רכה – תתנדנד ותסתובב לאט כי היא מלאה בנוזלים.
ביצה קשה – תסתובב מהר ובקלות רבה.

מבחן הביצה הטרייה

כדי לבדוק אם ביצה עדיין טרייה, פשוט הניחו אותה בתוך כלי עם מים וקצת מלח. אם הביצה שוקעת, היא עדיין טרייה למאכל, אם היא צפה – היא פשוט לא טרייה.

עוד מדריכי בישול בסיסיים ומומלצים:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *