אתי בן-שעמון מלמדת אותנו איך להכין פריקסה טוניסאי אמיתי כולל: לחמניות פריקסה מטוגנות, מילוי טוניסאי אורגינל עם תפוחי אדמה, לימון כבוש, אריסה ועוד.. מתחילים!
מתכון להכנת לחמניות פריקסה
הלחמניות המטוגנות שכולם אוהבים, אלה עם הפס הלבן באמצע – איך מכינים אותן? בדיוק כך:
מצרכים:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות שמן
- 2 כפות וודקה או ערק (לא חובה אבל מאוש תורם לבצק אוורירי)
- 3-4 כוסות מים פושרים
- כף גדושה מלח
- שמן
שלב הכנת הבצק:

בצק פריקסה תפיחה ראשונה
- בקערה המיקסר לשים יחדיו את כל מצרכי הלחמניות *מלבד המלח* מתחילים ב-3 כוסות מים ורק אם הבצק יבש מוסיפים 1/2 כוס מים נוספת, אם עדיין יבש, מוסיפים עוד 1/2 כוס.
- לשים הכל היטב כ-5 דקות ורק אז מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- משאירים את הבצק בקערה, מורחים מעל קצת שמן ומכסים במגבת.
- מניחים את הבצק להתפחה של שעה, לשים שוב את הבצק ידנית בכדי להוציא בועות אוויר ושוב מכסים להתפחה של רבע שעה.
שלב עיצוב הפריקסה:

לחמניות פריקסה על ריבועי נייר אפייה לפני טיגון
בזמן ההתפחה מכינים ריבועים מנייר אפייה – ריבועי נייר האפייה ישמשו מצע להתפחת הפריקסה ויעזרו לנו לטגן צורה יפה, אל תוותרו.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים, בערך בגודל של 3/4 כדור לחמנייה
- מכל כדור יוצרים את צורך הפריקסה – מושכים בעדינות משני צדדים ויוצרים צורת אליפסה, מניחים במרכז ריבוע נייר אפייה ומשטחים מעט עם ידיים משומנות. כמו בתמונה:
- מורחים על הידיים על כל לחמנייה מעט שמן ומכסים עם ניילון נצמד, מניחים כך להתפחה של רבע שעה.
שלב הטיגון:

טיגון לחמניות פריקסה
שימו לב – חשוב לחמם את השמן על להבה בינונית ולא גבוהה – טמפרטורת שמן גבוהה תפגע במרקם הלחמנייה שתשחים מבחוץ ולא תאפה מבפנים.
מחממים שמן עמוק בסיר גדול ורחב ומטגנים את הלחמניות, ניתן לעשות זאת ב-2 שיטות, מה שנוח לכם:
- שיטת טיגון ראשונה: לטגן את הלחמניות בשמן עם הנייר אפייה (לא קורה כלום לנייר) במשך 2 דקות עם מכסה, לאחר 2 דקות להוציא את הניירות מהשמן ולהפוך את הלחמניות, להמשיך בטיגון ללא מכסה עוד כ-2 דקות עד להזהבה יפה.
- שיטת טיגון שנייה: לגלגל בעדינות את הלחמנייה לתוך השמן בעזרת נייר האפייה, לאחוז בו בשתי ידיים ולשחרר צד אחד כל שהלחמנייה תתגלגל אל השמן, לטגן 2 דקות עם מכסה, להפוך ולטגן עוד 2 דקות ללא מכסה.
שלב המילוי:

מילוי לפריקסה
מלבד המצרכים הרגילים למילוי פריקסה (טונה, ביצים קשות, תפוחי אדמה בתיבול כמון ופפריקה, ירקות ומלפפון חמוץ) ישנם 2 סלטים שעושים את ההבדל:
לימון כבוש: סלט לימון כבוש הוא סלט חובה בפריקסה, הוא זה שנותן לו את הטעם הלימוני המהמם שכולנו אוהבים, אל תוותרו עליו בשום אופן! >> מתכון ללימון כבוש ביתי מנצח
אריסה: סלט אריסה חריף או מתוק שמכינים מפלפלים טריים, הסלט האדום הזה שכולנו כל-כך רגילים לראות בפריקסה המקצועי הוא מה שיהפוך את המנה הזאת לטוניסאית אמיתית >> מתכון לאריסה ביתי