FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פנקייק עשבי תיבול ופרמז'ן

מה שהכי כיף בפנקייק מלוח זה שהוא מתאים לכל ארוחה! לפניכם מתכון מעולה לפנקייק שמשלב עשבי תיבול ופרמז'ן שיכול להיות ארוחת בוקר מפנקת, ארוחת ערב מעולה לצד סלט טרי וגם מושלם לאירוח חלבי. ההכנה באמת קלה מאוד והתוצאה ממכרת במיוחד.

זמן עבודה: 15 דקות | כ-12 פנקייקים

מצרכים:

  • 1 + ½ כוסות חלב
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • ½ כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק
  • ⅓ כוס עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים דק
  • ¼ כוס עלי אורגנו טרי, קצוצים דק
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • ½ כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. לקערה גדולה מנפים את הקמח וסודה לשתייה.
  2. מוסיפים לקערה את החלב והביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, האורגנו, הבצל הירוק, גבינת הפרמז'ן, המלח והשום לתערובת.
  4. מחממים מחבת נון סטיק גדולה על אש בינונית. משמנים את המחבת במעט חמאה מומסת.
  5. מניחים במחבת כ־¼ כוס מהתערובת לכל פנקייק.
  6. מבשלים כל פנקייק למשך 3 עד 4 דקות, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק ומבשלים עוד 3 דקות או עד שהצד השני מבושל והפנקייק זהוב.
  7. חוזרים על התהליך עם שארית התערובת, משמנים את המחבת בחמאה בין כל סדרת פנקייקים.

💁‍♀️ עם מה מגישים את הפנקייקים?

ניתן להגיש את הפנקייק חמים וגם קרים, הם נשמרים היטב כשהם מכוסים במקרר עד 3 ימים, לחימום מחדש יש לחמם כחצי דקה במיקרוגל.

דילוג לתוכן