FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביצה עלומה: מתכון + טריק לביצה עלומה מושלמת בכל פעם

זה טעים, זה רך, וזה נמס בפה. אנחנו פוגשים את הביצה העלומה בעיקר במסעדות ובארוחות בוקר יוקרתיות (ידועה כמרכיב חשוב במנה המפורסמת "ביצי בנדיקט"), אבל מהיום תוכלו ליהנות מביצה עלומה מושלמת בלי לצאת מהבית (ואולי אפילו להשוויץ לחברים).

מתכון לביצה עלומה בקלי קלות

*הזמן הוא פקטור חשוב מאוד בהכנת ביצה עלומה, אחרת היא תאבד את האפקט שלה ותהפוך לביצה קשה, עקבו אחר המתכון לביצה עלומה מושלמת בכל פעם.

מה צריך?

  • 2 ביצים
  • סיכת ביטחון / מחט
  • סיר בינוני – קטן
  • כף עמוקה / קערית
  • כף עץ

אז איך מכינים ביצה עלומה?

  1. מחממים מים בסיר בינוני – קטן ומביאים לרתיחה.
  2. יוצרים חור קטן בביצה בעזרת סיכה על מנת לשחרר את האוויר שקיים בפנים (עוזר בשבירתה בהמשך).
  3. מניחים את הביצה בשלמותה עם הקליפה במים ומרתיחים למשך 10 שניות בדיוק.
  4. מוציאים את הביצה מהמים, מצננים למשך כמה שניות בצד ומנמיכים את האש. הרתחת הביצה עוזרת לשמר את צורתה של הביצה ומבטיחה צורה נהדרת בהמשך.
  5. שוברים את הביצה בעדינות לתוך כף עמוקה או קערית קטנה ושופכים בעדינות אל תוך הסיר.
  6. מבשלים למשך 2-3 דקות ומוציאים את הביצה בזהירות לצלחת.

הידעתם? הביצה העלומה נקראת כך מאחר ובזמן בישולה, חלמון הביצה אינו נגלה לעין ועל כן קשה לדעת את מידת העשייה שלו.

אוהבים ארוחות בוקר? אל תפספסו:

טיפים ושדרוגים לביצה עלומה:

  • מומלץ להגיש את הביצה העלומה על לחם בריוש, צנים חלה מתוקה ואפילו פרנץ' טוסט מלוח.
  • ניתן לפזר מעל מלח פלפל לפי טעם.
  • ניתן להוסיף חתיכות סלמון מעושן על הלחם או חתיכות אווז מעושן.
  • בנוסף, ניתן למרוח ממרח פסטו, ממרח זיתים או כל ממרח שתרצו.

עוד מתכוני ביצים אהובים במיוחד:

דילוג לתוכן