Refresh

This website www.foodisgood.co.il/general/easy-guacamole-recipe/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לגוואקמולי כמו במקסיקו ב-10 דקות

תקראו לו סלט, תקראו לו ממרח, תקראו לו אפילו מטבל, העיקר שתכינו אותו כי הוא מעולה! מתכון לגוואקמולי – סלט אבוקדו מקסיקני שמכינים ממש בקלות. הכי כדאי: להגיש את הגוואקמולי עם נאצ'וס ביתי (גם קנוי זה בסדר). אז איך מכינים גוואקמולי?

גוואקמולי ב-10 דקות, סלט אבוקדו מקסיקני

רגע לפני: הגוואקמולי המקורי מעט חריף ולכן דורש שימוש בפלפלים חריפים, זכרו – לאחר הכנת המתכון יש לשטוף ידיים ביסודיות ולהימנע ממגע בעיניים.

מצרכים למתכון

  • 2 אבוקדו בשלים
  • 1 עגבנייה טרייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מיץ מלימון טרי
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/4 פלפל ירוק או אדום חריף

איך מכינים?

  1. קולפים את האבוקדו ושומרים חצי אבוקדו בצד, את האבוקדו הנותר מועכים בעזרת מזלג, מעבירים לקערה בינונית. את חצי האבוקדו ששמרנו, קוצצים לקוביות ומוסיפים לקערה גם כן.
  2. קולפים את העגבנייה וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים לקערת האבוקדו.
  3. קוצצים את הבצל הסגול ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערת הסלט תיבול: מלח ומיץ לימון.
  5. קוצצים בזהירות פלפל חריף ומוסיפים לקערה, שוטפים ידיים היטב.
  6. מערבבים, טועמים ומגישים. ניתן להוסיף פלפל חריף עד לרמת החריפות הרצויה.

4 טיפים להכנת סלט גוואקמולי מנצח

אם לומר את האמת, אי אפשר להסתבך עם הכנת גוואקמולי, אבל בהחלט אפשר לשפר את הסלט שלכם ע"י יישום הטיפים הבאים להכנת הסלט המושלם.

1. בחרו באבוקדו רכים. אתם חייבים להשתמש באבוקדו רכים, אם האבוקדו לא רכים מספיק, הניחו אותם בתוך שקית נייר יחד עם בננה (או סתם על השיש) עד שהם רכים מספיק לשימוש. גוואקמולי מאבוקדו לא רך הוא פשוט גוואקמולי לא מוצלח.

2. שמרו על מרקם גושי. הוא לא ממרח והוא לא סלט, לכן, גוואקמולי מוצלח צריך להיות גושי. שמרו חצי אבוקדו בצד ושלבו אותו כקוביות בסלט שלכם, לא תאמינו כמה זה ישדרג אותו.

3. אל תפחדו מטעמים נוספים. אוהבים שום? שלבו אותו בסלט שלכם, אוהבים פטרוזיליה? אל תפחדו לקצוץ חופן ולשלב בסלט. גם בצל ירוק, פלפל צ'ילי ואפילו אגוזי מלך יעשירו את הסלט.

4. שמרו עליו ירוק. אמנם אי אפשר באמת למנוע מאבוקדו להשחיר, אבל בהחלט אפשר לעכב את ההשחמה מעט, שמרו על הגוואקמולי שלכם ירוק בעזרת הטיפים הבאים >> קליק לטיפים לשמירה על אבוקדו ירוק לאורך זמן.

דילוג לתוכן