FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון קליל: ברוסקטה עגבניות בבלסמי על באגט קלוי

אם אתם מחפשים מתכון שיעלה את רמת האירוח שלכם, הגעתם למקום הנכון. עם רכיבים טריים ואיכותיים, המתכון הזה יוצר שילוב מנצח של טעמים ומרקמים: העגבניות העסיסיות, הרוטב העשיר והבאגט הקלוי מספקים חוויה גסטרונומית שכולם יאהבו. ההכנה פשוטה ומהירה, והתוצאה מרשימה וטעימה.

זמן עבודה: 15 דקות

מצרכים:

  • חצי בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 8 עגבניות בינוניות (כ-500 גרם), קצוצות ומסוננות מנוזלים.
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 6-8 עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק.
  • 30 מ"ל חומץ בלסמי
  • 60-80 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 באגט, חתוך לפרוסות

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים את הבצל, העגבניות, השום והבזיליקום, ערבוב ביד קלה.
  2. מוזגים פנימה את חומץ הבלסמי ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים שוב.
  3. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה, כדי לאפשר לטעמים להתאחד.
  4. מכינים רשת צלייה על הגז, או, מחממים תנור ל-180 מעלות או מחממים את הטוסטר.
  5. פורסים את הבאגט לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ וקולים עד שהפרוסות הופכות זהובות ופריכות.
  6. מניחים כף מהתערובת על כל פרוסת לחם, ומגישים.

לאירוח איטלקי מושלם מגישים את הברוסקטה עם:

דילוג לתוכן