אם אתם מחפשים מתכון שיעלה את רמת האירוח שלכם, הגעתם למקום הנכון. עם רכיבים טריים ואיכותיים, המתכון הזה יוצר שילוב מנצח של טעמים ומרקמים: העגבניות העסיסיות, הרוטב העשיר והבאגט הקלוי מספקים חוויה גסטרונומית שכולם יאהבו. ההכנה פשוטה ומהירה, והתוצאה מרשימה וטעימה.
זמן עבודה: 15 דקות
מצרכים:
- חצי בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 8 עגבניות בינוניות (כ-500 גרם), קצוצות ומסוננות מנוזלים.
- 2-3 שיני שום, כתושות
- 6-8 עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק.
- 30 מ"ל חומץ בלסמי
- 60-80 מ"ל שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 באגט, חתוך לפרוסות
הוראות הכנה:
- בקערה מערבבים את הבצל, העגבניות, השום והבזיליקום, ערבוב ביד קלה.
- מוזגים פנימה את חומץ הבלסמי ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים שוב.
- מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה, כדי לאפשר לטעמים להתאחד.
- מכינים רשת צלייה על הגז, או, מחממים תנור ל-180 מעלות או מחממים את הטוסטר.
- פורסים את הבאגט לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ וקולים עד שהפרוסות הופכות זהובות ופריכות.
- מניחים כף מהתערובת על כל פרוסת לחם, ומגישים.