FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פיצה ביאנקה • פיצה לבנה מדהימה

אם אתם לא מכירים את הפיצה הלבנה, זו פיצה שעשויה ללא רוטב עגבניות, במקומו יש רוטב מיוחד שמורכב מריקוטה מתובלת ומעליו גבינות לבנות. היא נקראת גם פיצה ביאנקה. יש בה תחושה מתוחכמת וקלאסית אבל היא קלה להכנה כמו פיצה רגילה וניתן להשתמש בגבינות הזמינות שיש לכם במקרר. היום נלמד להכין פיצה ביאנקה מושלמת.

זמן עבודה: 25 דקות | 2 פיצות בינוניות

מצרכים:

  • כדור בצק פיצה מוכן >> לחצו כאן למתכון בצק פיצה מנצח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כדור מוצרלה טרייה במשקל 200 גרם, פרוס דק מאוד
  • 1/3 כוס גבינת ריקוטה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/8 כפית תבלין אורגנו מיובש
  • 1/8 כפית תבלין טימין מיובש
  • 1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

הוראות הכנה:

  1. לוקחים בצק פיצה ומרדדים לגודל הרצוי. אופים מראש בתנור חם על 200 מעלות למשך 5 דקות.
  2. בכוס קטנה מערבבים שמן זית ושום פרוס, מוציאים את הבצק מהתנור ומברישים בשמן זית ושום פרוס.
  3. בקערה קטנה מערבבים יחד ריקוטה, מלח, פלפל ותבליני תיבול, מורחים את התערובת בשכבה דקה על פני בצק הפיצה.
  4. מסדרים שכבה של פרוסות דקות של גבינת מוצרלה טרייה וחצי מכמות גבינת בפרמז'ן.
  5. אופים בחום של 205 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
  6. מוציאים מהתנור ומפזרים את יתרת הפרמז'ן על הפיצה. זהו – הפיצה מוכנה!

עוד סוגי פיצות שכדאי להכין:

הערות וטיפים חשובים להכנת פיצה ביאנקה מושלמת:

  • ההגשה הקלאסית של פיצה ביאנקה: מערבבים בקערה גדולה עלי רוקט טריים עם מעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומפזרים על הפיצה לאחר האפייה.
  • עוד תוספת שהולכת ממש טוב עם פיצה ביאנקה היא פטריות טריות ממגוון סוגים.
  • לבסיס פיצה כפרי אותנטי, פזרו מעט סולת עבה על תבנית האפייה לפני הנחת הבצק על התבנית.

מתכונים שימושיים לאוהבי הפיצה:

דילוג לתוכן