FoodisGood

רכה ואוורירית: עוגת תפוזים מקמח כוסמין

יש לנו מתכון לעוגה נהדרת במרקם המושלם ומכינים אותה עם קמח כוסמין! העוגה מאוד קלה להכנה – עוגה בחושה שלא מצריכה שום כלי מיוחד (רק מטרפה).

מתכון לעוגת תפוזים מקמח כוסמין

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה קטנה עם חור או פשוט תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי (אפשר גם מבקבוק)
  • 1.5 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים ביצים עם שמן, סוכר, וניל ומיץ תפוזים לבלילה אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
  3. משמנים תבנית ויוצקים את בלילת העוגה.
  4. אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

*שימו לב – אפשר וכדאי לזלף מעל לעוגה סירופ חם לעסיסיות וריח נפלא, איך מכינים? מרתיחים ביחד כוס סוכר +כוס מים על אש בינונית ומערבבים ללא הפסקה עד שמתקבל מרקם סירופ והסוכר נמס לחלוטין.

עוד מתכונים מוצלחים עם קמח כוסמין:

חטיף יוגורט קפוא ב-5 דקות עבודה

חטיף קפוא לאוהבי היוגורט – חיתוכיות יוגורט עם פירות וגרנולה שממש קל להכין! חטיף מפתיע בטעמו ששומרים במקפיא ונהנים בכל פעם מחדש!

דילוג לתוכן