FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גזר בריאה ועסיסית עם קמח כוסמין

מצאנו את המתכון המושלם לעוגת גזר בריאה עם פחות סוכר וקמח כוסמין. בזכות קמח הכוסמין אנחנו יכולים ליהנות מעוגה בריאה אבל קלילה ואוורירית ובזכות הגזר והלימון העוגה נשארת עסיסית לזמן ממושך.

מתכון לעוגת גזר בריאה

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: מרובעת או עגולה 24 ס"מ

מצרכים:

  • 300 גרם גזר טרי (2.5-3 גזרים בינוניים)
  • 250 גרם קמח כוסמין (2 כוסות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • 140 מ"ל שמן (1/2 כוס)
  • 3 ביצים L
  • 160 גרם סוכר חום בהיר (3/4 כוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט (או תפוז)
  • 100 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות מכל הצדדים.
  2. קולפים את הגזרים ומגרדים בפומפייה על הצד הבינוני, בעזרת הידיים סוחטים היטב מנוזלים.
  3. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחדיו שמן, סוכר, ביצים, תמצית וניל ומיץ לימון.
  5. מוסיפים את את הגזר המגורר ואת האגוזים הקצוצים לקערת הרטובים וטורפים יחדיו.
  6. מוסיפים את קערת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי ערבוב איטי ומתמיד, ממשיכים לערבב רק עד לבלילה אחידה וללא גושים, התערובת תהיה מוצקה, זה בסדר.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במרכז התנור למשך 40-45 דקות, העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי וללא פירורים.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לצינון מלא.

עוד גרסאות לעוגות גזר נהדרות:

דילוג לתוכן