FoodisGood

עוגת מצות קלאסית עם שכבות שוקולד

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
אין כמו עוגת מצות בפסח. העוגה הקלאסית הזאת עשויה מכמה מרכיבים פשוטים בלבד ויש לה מרקם וטעם מדהימים. העוגה נהדרת להכנה עם ילדים, מתאימה כעוגת יום הולדת לילד שחוגג בדיוק בפסח ומכינים אותה ממש בקלות, ללא אפייה! מתכון לעוגת מצות קלאסית נהדרת לפסח.

זמן עבודה: 15 דקות | מספיקה לכל המשפחה 🙂

מצרכים:

  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 50 גר’ חמאה
  • 350 גר’ שוקולד
  • 8 מצות
  • 1 כוס חלב + 1/2 כפית אבקת קפה נמס

הוראות הכנה:

  1. בקערה שמתאימה למיקרוגל מחממים את השמנת המתוקה והחמאה למשך 50 שניות.
  2. מוציאים, שוברים פנימה את השוקולד לקוביות, מערבבים כ-2 דקות רצופות, אם השוקולד לא נמס כולו מחזירים את התערובת למיקרוגל ל-30 שניות נוספות.
  3. כאשר כל השוקולד נמס ואין גושים מתחילים להרכיב את העוגה:
    בקערה נמוכה וגדולה שמתאימה למצה בשלמותה מערבבים כוס חלב וקפה נמס עד שכל הגרגרים נמסים.
  4. טובלים כל מצה לכמה שניות בחלב ומסדרים שכבה בתבנית.
  5. מורחים שכבה נדיבה מתערובת השוקולד ומעליה שוב שכבת מצות רטובות, ממשיכים כך עד שנגמרות כל המצות, כאשר השכבה האחרונה היא שכבת שוקולד.
    אם נשאר עוד שוקולד ניתן למרוח אותו בצדדים של העוגה גם כן.

עוד עוגות קלאסיות לפסח:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.