Refresh

This website www.foodisgood.co.il/pastries/quick-pan-pita/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

פיתות במחבת • מתכון קל שתמיד מצליח

בדיוק בזמן לעונת המנגלים – מתכון מנצח להכנת פיתות במחבת, קריספיות וטעימות במיוחד. את הבצק מכינים בקלות והתוצאה מושלמת לעל האש או לכל מטרה אחרת.

זמן עבודה: 20 דקות | 15 פיתות

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים סוכר ומלח.
    מוסיפים שמן זית ומים ולשים היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  2. משמנים קערה, מניחים את הבצק בפנים ומכסים במגבת, מתפיחים על השיש למשך שעה וחצי.
  3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים חזק להוצאת האוויר.
  4. מעצבים מן הבצק כ-15 כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.
  5. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של פיתה רגילה.
  6. מחממים מחבת שטוחה וגדולה על להבה גבוהה ומטגנים את הפיתות ללא שמן בין 3-4 דקות מכל צד.
  7. עורמים בצלחת ומגישים חם. בתאבון!

עוד מתכוני פיתות ביתיות מעולות:

בשר סצ'ואן • נתחי בקר בסגנון אסייתי

מתכון לבשר סצ'ואן – מנת בשר בקר מוקפץ ומבושל בקדירת ירקות.
מנה נפלאה וסופר פופולרית במסעדות האסייתיות בישראל. הסצ'ואן במקורו הוא פיקנטי וכך גם במתכון, אבל אפשר להכין גם ללא החריפות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

מוקפץ בקר ושעועית ירוקה בשום וג'ינג'ר

מתכון לרצועות בקר מוקפצות ברוטב סויה עם שום וג'ינג'ר, בליווי שעועית ירוקה ושומשום. מנת מוקפץ נהדרת מלאה בטעמים שקל להכין והכי כיף לאכול ביחד עם כל המשפחה.

מתכון: לחם גבינה וחמאת שום מדהים

מתכון ללחם גבינה ושום מושחת שהכי מתאים כמנת מרכז שולחן באירוח חלבי. אגב, גם ילדים ממש אוהבים אותו! אם אין לכם זמן להכין לחם ביתי, תוכלו לדלג על שלב הכנת הלחם ולהשתמש בלחמנייה או בכל סוג של לחם שאוהבים.

דילוג לתוכן