FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שיפודי חזה עוף וירקות בתנור בקלי קלות

הנה מתכון מזין וקל לארוחת ערב שכל המשפחה תאהב! נסו את המנה הבאה – מנת שיפודי חזה עוף וירקות אפויים בתנור. הירקות שומרים על העסיסיות של העוף ולא נותנים לו להתייבש. פשוט הכניסו הכל לקערת התיבול, שפדו והכניסו לתנור. מנה סופר קלה להכנה, ובנוסף, המנה הזאת היא מקור מצוין לחלבון וסיבים תזונתיים ותשמור עליכם שבעים לאורך זמן. מחפשים קצת לגוון? מוזמנים להחליף את הירקות במתכון בירקות שאתם אוהבים.

זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • 1 קילו חזה עוף נקי וחתוך לקוביות
  • 1 גמבה אדומה – קוביות
  • 1 גמבה צהובה – קוביות
  • 1 בצל גדול – קוביות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • שן שום כתושה
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • כף תבלין גריל עוף
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

  1. חותכים את העוף והירקות לקוביות – כולם בגודל שווה.
  2. מערבבים בקערה גדולה שמן זית עם שום ותבלינים, מכניסים לקערת שמן הזית את קוביות העוף והירקות, מערבבים, מכסים את הקערה ומשרים במקרר למשך 15 דקות.
  3. משפדים את העוף והירקות על שיפודי עץ או מתכת, כאשר בין כל קוביית עוף משפדים 2-3 ירקות לפחות.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית ומעל לתבנית מניחים את השיפודים המוכנים, כאשר קצוות השיפודים נשענים על דפנות התבנית.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את התבנית עם השיפודים לצלייה במשך 7 דקות, מסובבים את השיפודים לצד השני ומחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות צלייה.

*שימו לב – שיפודי חזה עוף יש לאכול מיד בתום האפייה, אחרי זה הם יתייבשו ויהיו הרבה פחות טעימים. אם אתם רוצים להכין הכל מבעוד מועד מומלץ להניח את כל הירקות וקוביות העוף בתוך קערת הרוטב, לכסות ולאפות רק כשאתם מוכנים לאכול.

עוד מתכוני חזה עוף שאנחנו אוהבים:

דילוג לתוכן