FoodisGood

חלה מקמח כוסמין • החלות הכי אווריריות שתכינו

אתם רוצים להכין חלה לשבת – אבל אתם רוצים שהיא תהיה בריאה יותר, יש לנו פתרון מעולה בשבילכם! מתכון לחלה מקמח כוסמין לבן, חלה סופר אוורירית וקלילה שתדהים את כולם! המתכון הזה הוא מתכון שחובה לגזור ולשמור כי אתם הולכים להשתמש בו בכל שבת!

זמן עבודה: 20 דקות | חלה קלועה גדולה או תבנית עגולה גדולה של חלה עגולה

מצרכים:

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 + 1/4 כוסות מים חמימים
  • 1 כף מלח
  • להברשה וקישוט החלה – ביצה טרופה + שומשום

הוראות הכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה לשים יחדיו קמח כוסמין, שמרים, סוכר, שמן ומים למשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישת הבצק בערך 10 דקות על מהירות בינונית-גבוהה.
  3. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. לשים את הבצק ביד להוצאת האוויר.
  6. מחלקים את הבצק ל-4 רצועות וקולעים לחלה, או שמחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים ופשוט מניחים זה לצד זה בתבנית עגולה (ליצירת חלה עגולה בקלות).
  7. שוב מכסים את החלה במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  8. מניחים את החלה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ומכניסים לתנור החם.
  9. אופים בתנור למשך 20-30 דקות, החלה מוכנה כשהיא זהובה באופן שווה.

*טיפ: לאחסון החלות הכי כדאי לשמור אותן בשקית נייר חומה, להקפאת החלה יש לעטוף היטב בניילון נצמד.

עוד מאפי כוסמין מומלצים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.