FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט פטוש מושלם עם קרעי פיתה פריכים

סלט פאטוש הוא סלט ירקות רענן וצבעוני מהמטבח הערבי, מוגש עם פיתה קרועה וקריספית מעל ומתובל בתיבול אותנטי. היום נלמד להכין סלט פאטוש מושלם.

מתכון לסלט פטוש

זמן הכנה: 15 דק'

מצרכים:

  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים
  • 1 בצל סגול
  • 1/2 ראש חסה
  • 1 בצל ירוק
  • 1 צנונית
  • 1 פלפל ירוק בהיר
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מעט מלח גס
  • פלפל שחור טחון
  • קורט סומק (אופציונלי)
  • 1 פיתה
  • 1 כף שמן זית להכנת הפיתה

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הפיתה לקוביות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מניחים בצד.
  2. אפשר גם לאפות בתנור – חותכים לקוביות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים בשמן זית ואופים 5 דקות על 180 מעלות.
  3. חותכים עגבניות, מלפפונים ופלפל לקוביות. בצל וחסה חותכים לרצועות דקות ואת הבצל הירוק והצנונית חותכים לעיגולים.
  4. מעבירים את כל הירקות לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
  5. מוסיפים שמן ולימון, מתבלים במלח, פלפל וסומק ומערבבים שוב.
  6. טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים את קוביות הפיתה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני סלטים טריים:

דילוג לתוכן