סלט פאטוש הוא סלט ירקות רענן וצבעוני מהמטבח הערבי, מוגש עם פיתה קרועה וקריספית מעל ומתובל בתיבול אותנטי. היום נלמד להכין סלט פאטוש מושלם.
מתכון לסלט פטוש
זמן הכנה: 15 דק'
מצרכים:
- 2 עגבניות
- 2 מלפפונים
- 1 בצל סגול
- 1/2 ראש חסה
- 1 בצל ירוק
- 1 צנונית
- 1 פלפל ירוק בהיר
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- מעט מלח גס
- פלפל שחור טחון
- קורט סומק (אופציונלי)
- 1 פיתה
- 1 כף שמן זית להכנת הפיתה
הוראות הכנה:
- חותכים את הפיתה לקוביות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מניחים בצד.
- אפשר גם לאפות בתנור – חותכים לקוביות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים בשמן זית ואופים 5 דקות על 180 מעלות.
- חותכים עגבניות, מלפפונים ופלפל לקוביות. בצל וחסה חותכים לרצועות דקות ואת הבצל הירוק והצנונית חותכים לעיגולים.
- מעבירים את כל הירקות לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים שמן ולימון, מתבלים במלח, פלפל וסומק ומערבבים שוב.
- טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים את קוביות הפיתה ומגישים.
בתאבון!