מאפי תפו”א בטעמים שונים

על ידי מהמטבח של אורלי  ,

בצק עלים ממולא פירה עם בצל מטוגן ופטריות, סלט ירוק ליד ויש לכם ארוחה מעולה

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 25 דקות

    2 שעות 5 דקות

    2 שעות 30 דקות

  • 3 מאפים גדולים

מצרכים למתכון

חבילת בצק עלים

1 בצל סגול

3 בצלים לבנים

חבילת פטריות שמפניון טריות או שימורים

קילו תפוחי אדמה לבנים

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות אריסה מתוקה

2 כפות פסטו

שומשום/פרג לקישוט

ביצה למריחה

3 כפות שמן זית

3 כפות שמן קנולה

מלח, פלפל

הוראות הכנה

הכנת המילוי

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים עד לריכוך, מועכים לפירה יחד עם שמן הזית

מקלפים את הבצלים וחותכים לחצאי ירח, מטגנים בשמן קנולה עד להשחמה קלה

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כ 5 דקות

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים לתוך הפירה היטב ומקררים היטב

הרכבת המנה

חותכים את בצק העלים ל-3 חלקים שווים

מרדדים על נייר אפייה למלבן

חותכים רצועות בעובי 1.5 ס"מ משני צידי המלבן בצורה אלכסונית

מורחים על החלק האמצעי של המלבן אחד מהממרחים ומסדרים ערימת מילוי באמצע

סוגרים את המלבן כשכל פעם מושכים רצועה מכל צד אחד על השני

מסדרים בתבנית

מורחים ביצה ומפזרים שומשום או פרג

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- שעהאו עד שהמאפים שחומים היטב גם בתחתית

את המילוי יש לקרר היטב, מילוי חם יגרום לבצק להיקרע
את המאפים יש לקרר על רשת כדי שלא "יזיעו"

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00