מכינים אותו בצ'יק – סלט כלך-כך טעים ובריא לאוהבי הכרובית! הסלט הנהדר הזה מצליח לשבור את השגרה ומשמש כתוספת מעולה לליווי כל ארוחה! תכינו לארוחה חגיגית או סתם כך באמצע השבוע.
זמן עבודה: 10 דקות | 2 סועדים או כמנת מרכז שולחן
מצרכים:
- 1 ראש כרובית טרייה – חתוך לפרחים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום קטנות קצוצות דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כפית מלח
- חופן עלי תרד טריים להגשה
הוראות הכנה:
- את הכרובית חותכים לפרחים ושוטפים היטב מתחת לברז.
- מחממים מחבת פסים גדולה על להבה בינונית-גבוהה וקולים בה את פרחי הכרובית ללא שמן, כ-3 דקות, עד שהם מקבלים סימנים חומים ומתרככים מעט. מעבירים את הכרובית לקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של שמן הזית עם מיץ לימון, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
- לקערת הכרובית מוסיפים כמה עלי תרד טריים ואת הרוטב ומערבבים היטב. מגישים חם או קר.