FoodisGood

מתכון: חטיפי גרנולה ביתיים עם אגוזים

מתכון לחטיפי גרנולה ביתיים ובריאים עם אגוזים, שיבולת שועל, זרעי פשתן ועוד המון דברים טובים! חטיפים מתוקים שישמרו עליכם שבעים ואנרגטיים לאורך זמן.

מצרכים:

  • 1 כוס – אגוזים קצוצים דק (ניתן לשלב מספר סוגי אגוזים, כל מה שאוהבים – לוז, מלך, קשיו, בוטנים וכד'..).
  • 1/2 כוס – שיבולת שועל (ניתן להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן).
  • 4 כפות – חמוציות מיובשות חתוכות גס. 
  • 1/4 כוס – זרעי פשתן טחונים.
  • 2 כפות – שמן קוקוס מומס.
  • 1 כף – חמאת שקדים טבעית.
  • 3 כפות סירופ מייפל.
  • 3-1 כפיות – אבקת קינמון (לפי טעמים אישיים).

אופן ההכנה:

  1. תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית מרובעת (17 ס"מ על 25 ס"מ) עם נייר אפייה, ניתן  להשתמש גם בתבנית מלבנית.
  3. מוסיפים את כל החומרים היבשים לקערה – אגוזים מעורבים, שיבולת שועל, חמוציות, פשתן טחון וקינמון ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  4. כעת מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים – שמן קוקוס, חמאת שקדים וסירופ מייפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומורחים בעזרת מרית את התערובת בצורה אחידה בתחתית התבנית.
  6. אופים למשך כ- 22-27 דקות.
  7. לאחר האפייה מניחים את התבנית על השיש להתקרר כ- 30 דקות.
  8. חותכים לריבועים ונהנים! את החטיפים יש לאחסן בשקית אטומה.
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *