מתכון לחטיפי גרנולה ביתיים ובריאים עם אגוזים, שיבולת שועל, זרעי פשתן ועוד המון דברים טובים! חטיפים מתוקים שישמרו עליכם שבעים ואנרגטיים לאורך זמן.
מצרכים:
- 1 כוס – אגוזים קצוצים דק (ניתן לשלב מספר סוגי אגוזים, כל מה שאוהבים – לוז, מלך, קשיו, בוטנים וכד'..).
- 1/2 כוס – שיבולת שועל (ניתן להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן).
- 4 כפות – חמוציות מיובשות חתוכות גס.
- 1/4 כוס – זרעי פשתן טחונים.
- 2 כפות – שמן קוקוס מומס.
- 1 כף – חמאת שקדים טבעית.
- 3 כפות סירופ מייפל.
- 3-1 כפיות – אבקת קינמון (לפי טעמים אישיים).
אופן ההכנה:
- תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית מרובעת (17 ס"מ על 25 ס"מ) עם נייר אפייה, ניתן להשתמש גם בתבנית מלבנית.
- מוסיפים את כל החומרים היבשים לקערה – אגוזים מעורבים, שיבולת שועל, חמוציות, פשתן טחון וקינמון ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- כעת מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים – שמן קוקוס, חמאת שקדים וסירופ מייפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומורחים בעזרת מרית את התערובת בצורה אחידה בתחתית התבנית.
- אופים למשך כ- 22-27 דקות.
- לאחר האפייה מניחים את התבנית על השיש להתקרר כ- 30 דקות.
- חותכים לריבועים ונהנים! את החטיפים יש לאחסן בשקית אטומה.