FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בראוניז ללא גלוטן • מתכון בריא

מתכון לבראוניז מתוק ללא גלוטן שמתאים גם לטבעוניים. את הבראוניז מכינים עם רסק תפוחים ומתקבלת עוגה בטעם ובמרקם נהדרים!

זמן עבודה: 15 דקות | סה"כ: 35 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית עמוקה

מצרכים:

  • 1 כף שמן זית או שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 7 כפות רסק תפוחים
  • ½ כוס סוכר קוקוס או אבקת סוכרלוז לבראוניז ללא סוכר
  • 6 כפות חלב צמחי (אפשר להשתמש בחלב שקדים)
  • ¾ כוס קמח אורז
  • ¾ כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות שבבי שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים – אבקת קקאו, קמח אורז, סוכר קוקוס ואבקת אפייה.
3. מוסיפים את החומרים הרטובים – רסק תפוחים, שמן, חלב צמחי, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
6. יוצקים פנימה את התערובת.
7. אופים את הבראוניז למשך 17-21 דקות; אפייה של 17 דקות לקבלת בראוניז רכים במרקם פאדג'י. אפייה של 21 דקות לבראוניז מוצקים יותר.
8. מניחים להתקרר לחלוטין, בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

עוד מתוקים ללא גלוטן

דילוג לתוכן