
מתכון לעוגת קצף וקצפת נוסטלגית
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) עוגות
אחרי שנוגסים מהשכבה העליונה שמתפוצצת בפה, מתגלה מרקם קרמי וטעים בטעם נס קפה ואז - השכבה הפריכה והמענגת.. וכל זה ביחד, בקצרה - עוגת קצף קצפת!
- זמן עבודה: 35 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
-
35 דקות
1 שעה 15 דקות
1 שעה 50 דקות
- תבנית בקוטר 26
הוראות הכנה
הכנת תחתית העוגה
את כל מצרכי הבצק (התחתית) לעבד יחד לבצק. לשטח לעובי של 1 ס"מ בתבנית עגולה.
לעבד הכל יחד לבצק ולשטח בעובי - אני לא השתמשתי בכל הבצק, בחלק הכנתי עוגיות טעימות.
את תחתית הבצק לאפות בתנור חם 180 מעלות עד שמזהיב.
הכנת הקרם
את כל מצרכי הקרם להקציף יחד לקרם אחיד, לאחר מכן לשפוך את הקרם על הבצק האפוי וליישר כך שהקרם יכסה את כל בסיס הבצק.
הכנת הקצף
* את הקצף אופים בנפרד ולבסוף מרכיבים על העוגה מעל הקרם.
להקציף החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק.
לאפות את הקצף בנפרד על 140-150 מעלות במשך 45 דקות בערך (זמן האפייה תלוי בתנור).
לשחרר את הקצף המוכן מהתבנית ולהניח מעל לשכבת הקרם בעוגה המוכנה.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
שירה
27/04/2017
צריך לשים את העוגה עם הבצק והקרם במקרר לפני שמניחים את הקצף למעלה

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!