חג הפסח גורם לנו להמציא את עצמנו מחדש בכל שנה, בין אם אתם לא אוכלים גלוטן ובין אם אתם פשוט לא אוהבים את הטעם של לחמניות מקמח מצה – לחמניות הטחינה הבאות מושלמות לארוחת בוקר או ערב קלילה וטעימה. ניתן להכין לחמניות מלוחות / מתוקות.
מתכון ללחמניות טחינה מלוחות / מתוקות
- 3 ביצים L
- 6 כפות גדושות טחינה גולמית
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- ללחמניות מלוחות – 1/4 כפית מלח
- ללחמניות מתוקות – 1 כפית גדושה סילאן / דבש
- שומשום לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה נטרוף ביצים עם טחינה לבלילה נוזלית ודביקה.
- נוסיף מלח / סילאן ואבקת אפייה ונטרוף היטב.
- נשמן תבנית שקעים למאפינס וניצוק לתוך כל שקע כף וחצי מבלילת הלחמניות.
- נפזר שומשום לקישוט הלחמניות.
- נאפה את הלחמניות בתנור חם על 180 מעלות טורבו כ-10 דקות.
- נוציא מהתנור ונצנן למשך 15 דקות.
- נחלץ את הלחמניות מהתבנית ונערום על צלחת הגשה.
לשדרוג
בלילת הלחמניות הבסיסית ניתנת לשדרוג במגוון אופנים, פשוט להוסיף את המרכיבים הרצויים בשלב הערבוב וזה הכל.
שדרוגים והצעות ללחמניות מלוחות:
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת מרק בצל
- 1/4 כוס ירק קצוץ
שדרוגים והצעות ללחמניות מתוקות:
- 1/2 כפית סוכר חום
- 1 כפית ריבת משמשים
- 1/4 כוס פירות חתוכים
- 2 כפות מיץ תפוזים סחוט
הכי טעים שיש: מצאנו את המתכון המושלם ללחמניות של פסח!
חשוב שתכירו: המתכון המושלם להכנת טחינה ביתית במרקם אוורירי