לחמניות טחינה קלילות מ-4 מצרכים בלבד

  פורסם בתאריך   על ידי   12 תגובות

חג הפסח גורם לנו להמציא את עצמנו מחדש בכל שנה, בין אם אתם לא אוכלים גלוטן ובין אם אתם פשוט לא אוהבים את הטעם של לחמניות מקמח מצה – לחמניות הטחינה הבאות מושלמות לארוחת בוקר או ערב קלילה וטעימה. ניתן להכין לחמניות מלוחות / מתוקות.

מתכון ללחמניות טחינה מלוחות / מתוקות

  • 3 ביצים L
  • 6 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • ללחמניות מלוחות – 1/4 כפית מלח
  • ללחמניות מתוקות – 1 כפית גדושה סילאן / דבש
  • שומשום לקישוט (לא חובה)



אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה נטרוף ביצים עם טחינה לבלילה נוזלית ודביקה.
  2. נוסיף מלח / סילאן ואבקת אפייה ונטרוף היטב.
  3. נשמן תבנית שקעים למאפינס וניצוק לתוך כל שקע כף וחצי מבלילת הלחמניות.
  4. נפזר שומשום לקישוט הלחמניות.
  5. נאפה את הלחמניות בתנור חם על 180 מעלות טורבו כ-10 דקות.
  6. נוציא מהתנור ונצנן למשך 15 דקות.
  7. נחלץ את הלחמניות מהתבנית ונערום על צלחת הגשה.

לשדרוג

בלילת הלחמניות הבסיסית ניתנת לשדרוג במגוון אופנים, פשוט להוסיף את המרכיבים הרצויים בשלב הערבוב וזה הכל.

שדרוגים והצעות ללחמניות מלוחות:

  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת מרק בצל
  • 1/4 כוס ירק קצוץ



שדרוגים והצעות ללחמניות מתוקות:

  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1 כפית ריבת משמשים
  • 1/4 כוס פירות חתוכים
  • 2 כפות מיץ תפוזים סחוט

הכי טעים שיש: מצאנו את המתכון המושלם ללחמניות של פסח!

חשוב שתכירו: המתכון המושלם להכנת טחינה ביתית במרקם אוורירי

שיתוף

12 תגובות

  1. איריס :

    היי! נראה קל וטעים. מהי הכמות שיוצאת?

  2. ניצה רם :

    שלום, אשמח לדעת מה יכול להחליף את הביצים, למתכון טבעוני?

  3. הוספתי דבש וגם לא מעט סילאן ועדיין יצא מריר

  4. אילנה :

    בלי קמח מצות בכלל??????

  5. מירי :

    חייב להשים על טורבו ???
    כי אין לי את האופציה הזאת בתנור

  6. מורן :

    מה קורה אם מוסיפים קמח לתערובת? במידה ורוצים להכין אותן אחרי פסח?

  7. היי מורן,
    בהחלט ניתן להוסיף קמח מכל סוג שהוא, הוסיפי כ-6 כפות.

  8. אסתר שרמן :

    אני חושבת שאבקת אפיה לפסח אסורה. זה הופך את הלחמניה לחמץ.

  9. עפרה :

    יש אבקת אפיה כשר לפסח וניתן להשתמש

  10. רוחלה :

    1 כפית סילאן לא מספיקה….אך אם מורחים משהוא בתוך הלחמניה..הלחמניה יצאה טעימה מאוד….

  11. סינגר :

    פשוט מדהים!!! יש אפשרות להקפיא או כמה זמן טוב לאכילה מזמן ההכנה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *