עוגיות שוקולד צ’יפס ואגוזים פריכות

על ידי מתוק לי  

אלו העוגיות שוקולד צ'יפס האהובות עלי.. אני מכינה אותן כמעט בכל שבוע. משהו בשילוב של אגוזים ושבבי שוקולד צ'יפס פשוט הופך את העוגיות האלו למושלמות. אז זה המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • 36 עוגיות

מצרכים למתכון

8 כפות חמאה רכה

3/4 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס + כף סוכר

ביצה גדולה

כפית תמצית וניל

כפית מלח

1/4 1 כוסות + 3 כפות (7 גרם) קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתיית

1/4 כפית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות שבבי שוקולד צ'יפס מריר או חלב

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציה)

הוראות הכנה

מקציפים את החמאה והסוכרים (חום ולבן) במהירות בינונית במשך 2 דקות בלבד עד שהתערובת נהיית חלקה. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד ולא יותר.

מנפים לקערה את הקמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד ולא יותר. מוסיפים את השוקולד ואגוזי מלך ומערבבים ידנית כך שהשוקולד והאגוזים מחולקים באופן שווה בכל הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך חצי שעה.

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (הכי גבוה בתנור). מרפדים תבנית בנייר אפייה. קורצים מהבצק כדורים קטנים (בגודל שנכנס בכף לגלידה) ומשטחים אותם לצורת עוגיות ומסדרים בתבנית. בשלב הזה חשוב להשאיר רווח בין עוגייה לעוגייה לכן משתמשים ב-2 תבניות.

ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים את העוגיות על חום גבוה למשך 20 דקות, אחרי 10 דקות הופכים את התבנית.

אני חושבת שהעוגיות האלו מושלמות ממש ברגע שהן יוצאות מהתנור אבל הן נשמרות היטב בצנצנת אטומה למשך 4 ימים.

שוקולד צ'יפס זה התמכרות! לכן, חשוב לנו מאוד להביא לכם כמה שיותר מתכונים עם השוקולד הטעים הזה 🙂

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

Ella

03/12/2016

אפינו את העוגיות על חום של 180 למשך פחות מ10 דקות והן יצאו מצויינות.
בנוסף, שמנו מלח גס במקום מלח רגיל וזה נתן טוויסט מיוחד וטעים לעוגיה.

foodisgood

28/12/2014

היי,
כף חמאה = 14 גרם
8 כפות חמאה = 112 גרם
לעוד המרות ניתן להשתמש בטבלת ההמרות שלנו שניתן למצוא בתפריט תחת “שימושי”

I._.bake

28/12/2014

היי כמה זה 8 כפות חמאה??

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00