רחת לוקום ביתית בציפוי קוקוס

על ידי FoodisGood  

את המעדן הזה שנקרא רחת לוקום לא כולם אוהבים, אבל מי שאוהב - נהנה מכל ביס! מתכון לרחת לוקום אדומה ביתית עם הפתעת אגוזי לוז וציפוי קוקוס.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • כ-50 קוביות רחת לוקום

מצרכים למתכון

לרחת לוקום

ספריי שמן

25 גרם ג'לטין (אבקה)

260 מ"ל מים

450 גרם אבקת סוכר

3 כפות מי ורדים

מעט צבע מאכל אדום (כמה טיפות)

אגוזי לוז שלמים קלופים

לציפוי

חבילת שבבי קוקוס

או 3 כפות אבקת סוכר + כפית קורנפלור

כלים מיוחדים

תבנית מלבנית 20X20

הוראות הכנה

בסיר גדול, על אש נמוכה, מערבבים את המים עם ג'לטין ומי ורדים. מוסיפים לסיר את אבקת הסוכר.

ממשיכים לערבב לאט לאט, על אש נמכוה, עד שהסוכר והג'לטין נמסים (חשוב לשים לב לערבוב כדי לא לקבל מרקם סמיך מדי)

לאחר שהסוכר והג'לטין נמסו, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים 2-3 טיפות של צבע מאכל, תוך ערבוב, עד שצבע המאכל מתערבב בצורה שווה בתערובת רחת הלוקום. מצננים כ- 5 דקות.

משמנים את תבנית האפיה עם ספריי שמן ויוצקים לתוכה את תערובת הרחת לוקום. מכסים במגבת ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות, עד להתייצבות.

לאחר 10 שעות, מסדרים מעל לרחת לוקום אגוזי לוז שלמים קלופים ולוחצים עליהם מעט עד שהם חצי שקועים.

כאשר רחת הלוקום יציבה, מחלצים אותה מתבנית האפיה ע"י הפיכת התבנית על משטח שטוח. בעזרת סכין חדה ורטובה חותכים את רחת הלוקום לקוביות בגודל הרצוי.

מגלגלים היטב בקוקוס עד לציפוי שווה מכל הצדדים. מי שמשתמש בקורנפלור עליו לערבב את אבקת הסוכר עם הקורנפלור ולגלגל בתערובת קוביות רחת לוקום.

מאחסנים בצנצנת אטומה עם מכסה.
את רחת הלוקום ניתן לחתוך לאצבעות ארוכות ולהשתמש כמילוי למאפים כמו עוגיות, קוראסונים וכד'..

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00