חלה לשבת: מתכון לחלות שתמיד מצליחות

על ידי FoodisGood  

אין כמו חלות של בית לשבת! הן טריות וטעימות יותר ותמיד ממלאות את הבית בריח מעולה של אפייה. המתכון לחלות של שושי הלפרין ידוע בהיותו מתכון בטוח שתמיד מצליח, נסו ולא תתחרטו.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

  • 5 חלות מ-6 רצועות / 4 גדולות

מצרכים למתכון

לבצק החלות

מדידה בכוס חד פעמית 200 מ״ל

2 קילו קמח מנופה

1.5 כוס סוכר

2 כפות מלח

4 כפות שמרים יבשים

2/3 כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

3 כוסות מים קרים

למריחה על החלות

1 ביצה

מעט שמן זית

מעט סוכר

שומשום

הוראות הכנה

הכנת בצק לחלות

בקערת קטנה נערבב את המים הרותחים עם סוכר ומלח עד שהם נמסים לגמרי, נוסיף את המים הקרים ונערבב.

בקערה נפרדת נערבב את המצרכים בסדר הבא: מי סוכר ומלח שהכנו, קמח, שמרים ולבסוף שמן.

נלוש את כל המצרכים לבצק נוח, נכסה ונתפיח עד להכפלת הנפח.

הכנת צורת החלה

נעשה הפרשת חלה: נוציא את הבצק מהקערה ונתחיל ליצור כדורים הדוקים במשקל 100 גרם, נגלגל כל כדור לנחשים ארוכים ונקלע את צורת החלות, כל צורה שנבחר.

נניח את החלות להתפחה שנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אפיית החלות

נכין בלילה של ביצה טרופה עם מעט שמן זית וסוכר ונמרח על החלות בזהירות.

נזרה המון שומשום לכיסוי טוב של החלות.

נאפה בתנור חם על 180 מעלות כחי שעה, או עד שהחלות קיבלו צבע טוב.

מבצק החלות ניתן להכין גם לחמניות.

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

לבנת

17/05/2018

רק לי לא הצליח? לא מבינה למה, עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון (מלבד הכמויות שחילקתי לשתיים) – משום מה הבצק לא תפח גם אחרי הרבה זמן וגם אחרי הקליעה, בנוסף הבצק נוח אבל “מתכווץ” קשה ודחוס.. מישהו יכול לאבחן מה יכולה היתה להיות הבעיה?

חייבת לציין- שמיד אחרי הבצק הזה, הכנתי בצק למאפה מחבת והוא יצא פשוטמעולה ך שכל המצרכים כולל השמרים- תקינים. מוזר.

טרם טעמנו, זה לחג..

קורין

28/08/2017

תמיד חלמתי להפתיע בשבת עם חלה שעשיתי לבד.. תודה על המתכון מעולה וקל

אבישג

02/05/2017

חלות טעימות ומוצלחות אימצתי את המתכון

אורה

21/04/2017

הי אני מאוד מרוצה מהמתכון שהצלחתי כבר כמה פעמים
אלא שהפעם בטעות שמתי כוס מים יותר ממה שרשום
מה עלי לעשות ?

נפתחי

09/07/2016

מעולה

מירב גולדבלט

29/11/2015

מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00