פילה דג מקרל אפוי עם שום ופפריקה

על ידי FoodisGood  , , , ,

מתכון לדג מקרל עסיסי הישר מהתנור החם, בתיבול שום ופפריקה מתקתקה. מנה נהדרת וקלה להכנה, מתאים במיוחד להגשה עם תפוחי אדמה אפויים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 15 דקות

    25 דקות

    40 דקות

  • 8 פילה מקרל

מצרכים למתכון

להשריית הדג

8 פילה מקרל נקיים

מיץ מחצי לימון

לתיבול המקרל

2 שיני שום כתושות

2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית מלח

שמן זית

לתפוחי אדמה בתנור

½ קילו תפוחי אדמה

3 בצלים ירוקים חתוכים וקצוצים דק

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

להכנת הדגים בתנור

משרים את הדג בקערה עם מיץ לימון למשך כרבע שעה, מסננים ושוטפים.

מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.

מערבבים בקערית נפרדת שום, פפריקה, מלח לכדי תערובת אחידה.

מסדרים את פילה המקרל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית ומפזרים את תערובת התבלינים והשום.

אופים את הדגים בתנור חם כרבע שעה, עד שהדג רך ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.

להכנת תפוחי האדמה

מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר גדול במים מלוחים ומבשלים ל-15 דקות.

מסננים את תפוחי האדמה, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים את תפוחי האדמה עם בצל ירוק, שמן זית מלח ופלפל.

אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-10 דקות, עד להתרככות.

מגישים לצד הדג ונהנים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00