FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

שוקיים עוף אפויים בתנור עם תפוחי אדמה בתיבול צהוב / אדום

על ידי FoodisGood  , , ,

הכי טעים לארוחת הצהריים - מתכון קל לשוקי עוף (פולקע) אפויים בתנור עם תפוחי אדמה בתיבול צהוב / אדום! ניתן להכין על מצע ירקות אפויים ולהגיש עם אורז וכו'..

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 10 דקות

    1 שעה

    1 שעה 10 דקות

מצרכים למתכון

לשוקי עוף ותפוחי אדמה בתנור

8 שוקי עוף טריים

3 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות

2 בצלים

1 שן שום קצוצה

לתיבול צהוב לשוקיים

מלח ופלפל שחור

כפית כורכום

1/2 כפית אבקת מרק עוף

גמבה צהובה

1/2 כוס מים

5 כפות שמן

לתיבול אדום לשוקיים

2 כפות פפריקה אדומה מתוקה ו/או חריפה

כף דבש

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית אבקת מרק עוף

1/2 עגבנייה קצוצה

1/2 גמבה אדומה קצוצה

1/2 כוס מים

5 כפות שמן

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה והבטטות נקלוף ונחתוך לקוביות בגודל שווה, את הבצלים נחתוך לרבעים.

נשמן תבנית מרופדת בנייר אפייה ונסדר בה את תפוחי האדמה, הבטטות, הבצל ושוקי העוף בשכבה אחת.

באותה התבנית נסדר גם גמבה או עגבניות (לפי התיבול שבחרנו).

בקערה בינונית נערבב מים עם שמן ותבלינים וניצוק היטב על כל התבנית.

נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה כ-45 דקות על 200 מעלות טורבו.

נסיר את נייר הכסף ונאפה עוד כ-7 דקות על מצב גריל.

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

2 דירוגים וחוות דעת

אורן

45 דקות לא מספיק זמן צריך לפחות שעה ורבע ואז עוד רבע שעה על מצב גריל אבל מתכון מעולה. תודה

שאלה

לא צריך לחלוט את תפוחי האדמה והבטטות לפני האפיה?
ולשים את שניהם באותו זמן?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.