מתכון לעוגת שיש בחושה, פשוטה וטעימה

על ידי Sagit Malki  

מתכון קלאסי וקל מאוד לעוגת שיש טעימה במיוחד המורכבת מבלילת תפוזים בהירה ובלילת שוקולד חומה. בסיום האפייה מתקבלת עוגה מקושטת וטעימה שכיף להגיש לאורחים או סתם ליהנות עם המשפחה. ניתן להכין בסיר הפלא, אך לא חובה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • סיר הפלא / תבנית 26

מצרכים למתכון

לעוגת שיש

6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס סוכר

1 סוכר וניל

3/4 כוס שמן קנולה

גרידה מ-2 תפוזים

2 כוסות קמח תופח

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

לבלילת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

כף גדושה נוטלה או ממרח אחר

2 כפות מים (עוד כף או 2 במידת הצורך)

הוראות הכנה

נחמם את התנור ל-180 מעלות.

תחילה נפריד את החלבונים והחלמונים.

בקערת המיקסר נקציף את החלבונים לקצף לבן.

נתחיל להוסיף לחלבונים המוקצפים 3/4 כוס סוכר, לאט לאט, ונקציף יחדיו עד לקבלת קצף יציב.

בקערה נפרדת נערבב היטב חלמונים עם 1/4 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן וגרידת תפוזים, נערבב היטב אך אין צורך במיקסר.

נתחיל להוסיף לקערת החלמונים קמח תופח, תוך כדי ערבוב.

נוסיף לקערת החלמונים גם את מיץ התפוזים ונערבב עד לאיחוד.

כעת נאחד את 2 הקערות שלנו בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד.

נעביר 1/4 מכמות בלילת העוגה לקערה נפרדת ואת יתר הבלילה ניצוק לתוך סיר הפלא (או לתבנית רגילה).

כעת נכין את בלילת השוקולד - על אש קטנה נמיס שוקולד מריר עם נוטלה ו-2 כפות מים, נמשך לערבב עד לסירופ חלק ובלי גושים (אם צריך ניתן להוסיף עוד כף-2 כפות מים)

נאחד את סירופ השוקולד שהכנו עם 1/4 מכמות בלילת העוגה ששמרנו בצד עד שהבלילה הופכת חומה כולה.

ניצוק את בלילת השוקולד מעל לבלילת התפוזים (לא לערבב!) ואז נשחק עם שיפוד או מזלג ליצירת צורת השיש.

נאפה את עוגת השיש שלנו בתנור חם על 180 מעלות במשך 45 דקות לערך. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא יבש.

עוגת שיש מדהימה ואוורירית שנשארת רכה לאורך זמן! שמרו את העוגה בכלי המתאים, מכסה במקרר והיא תהיה זמינה למספר ימים.

שתפו את המתכון >>

18 דירוגים וחוות דעת

אריקסון

01/07/2016

העוגה מצויינת…אני מחליפה את התפוזים בשמנת צימחית לפרווה והיא יוצאת מדהימה גם רכה ונשמרת לשבוע שלם ברכות שלה ממליצה בחום

שמחה בייב

25/06/2016

מתכון קל וטעים מכינה את העוגה בסיר של הג’חנון
פעם היינו מכינות את כל העוגות בסיר של הג’חנון מתחילות בישול על הגז ולאחר מכן לתנור
העוגה יוצאת גבוהה ולא נופלת אף פעם

foodisgood

25/06/2016

היי אושר,
תמיד כיף לשלב עוד נוטלה 🙂
נסה להוסיף עוד 1-2 כפות לבלילת השוקולד.

אושר

25/06/2016

התוספת של הנוטלה מאוד לטעמי 🙂
יש אפשרות לשלב עוד נוטלה?

שמואל

25/06/2016

כל הכבוד לשגית מלכי שיש לה מתכונים מעולים באתר הזה אני עוקב אחרייך הרבה העוגת שיש מדהימה וקלה מאוד להכנה הייתי שמח לשמור את המתכון

אירינה

25/06/2016

עוגה טעימה מאוד
אני משתדלת לגוון תמיד הכנתי את העוגת שיש של קרין גורן אבל ניסיתי את שלך וגם אהבתי
בפעם הבאה אכין במקום שמן חמאה מומסת אני חושבת שכדאי לנסות

foodisgood

23/06/2016

היי אביבה,
לפי המתכון תוכלי להכין 2 עוגות שיש, השתמשי ב-2 תבניות אינגליש קייק ומלאי את הבלילה בתבניות משומנות 3/4 גובה התבנית.

אביבה

23/06/2016

שלום אני רוצה להכין עוגת שיש בתבנית אינגליש קייק, יש לי את התבניות הקטנות חד פעמיות (מקרטון) מתאים?

foodisgood

23/06/2016

היי חנהל’ה,
בעיקרון העוגה של שגית פרווה, מה שהופך אותה לחלבית זה כף נוטלה.
ממליצה להשתמש בשוקולד מריר ממש כמו שכתוב במתכון ובמקום כף נוטלה להשתמש בכל ממרח שוקולד פרווה אחר, כל ממרח יעשה את העבודה. אם אין לך ממרח שוקולד פרווה פשוט אל תשמשי בשום ממרח.

חנהל’ה

23/06/2016

האם יש אפשרות להכין את העוגה הזאת פרווה? זאת אומרת בלי שוקולד? אולי להשתמש בקקאו?

foodisgood

23/06/2016

היי לימור,
אכן עוגות שיש ועוגות תפוזים בכלל מומלץ להכין עם תפוזים סחוטים, אבל גם מיץ תפוזים טבעי יעשה את העבודה. בנוגע למיץ התפוזים שיש לך – הוא מאוד לא מומלץ, יוסיף מתיקות לא רצויה לעוגה וישנה את המרקם.

לימור

23/06/2016

היי שגית, אני רוצה להכין את העוגה שלך אבל אין לי תפוזים טריים, אני יודעת שהכי כדאי להכין עם תפוז טרי.
מה שיש לי בבית נכון לעכשיו זה מיץ תפוזים – לא טבעי! האם כדאי לנסות או שזה יהרוס? אם צריך אני יכולה לקפוץ לקנות מיץ תפוזים טבעי

foodisgood

23/06/2016

היי לינדה,
יש כמה סיבות לכך שעוגה בחושה מתבקעת, מוזמנת להיכנס לכתבה הבאה: למה עוגות בחושות מתבקעות ואיך לתקן זאת. ובאופן כללי, כל עוגה בחושה שמתבקעת רק מזמינה קישוט מתוק 🙂 זלפי קצפת, צפי ברוטב שוקולד, שימי אבקת סוכר.

linda

23/06/2016

אני לא מבינה למה כל העוגות הבחושות שאני מכינה, בלי יוצא מן הכלל כולן!! בוקעות לי למעלה! מה אני עושה לא נכון? האם יש דרך מיוחדת להכין עוגה בחושה? אולי עם מים בתחתית או משהו כזה? אשמח לעזרה מיואשת.

שוש

23/06/2016

מתכון מעולה! עוגה מדהימה! עוגת השיש האהובה עלינו בבית, כמה שהיא פשוטה ככה היא טעימה!

אוסי

23/06/2016

איציק בעלי אומר שזו העוגה הבחושה הכי טעימה שאכל אז מכינה אותה באופן קבוע לפעמים עם נוטלה לפעמים עם ממרח שוקולד אחר העיקר שיש עוגה

Sagit Malki

16/05/2015

הכמות מספיקה ל- 2-3 תבניות אינגלישקייק תלוי בגודל התבנית (יש 2 גדלים של האלומיניום והקרטון שהוא יותר קטן)

ירדן

11/05/2015

אם אני אופה בתבניות חדש של אינגליש קייק..כמה תבניןת זה יוצא ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00