FoodisGood

ציזיקי • מטבל יוגורט מושלם ללביבות ופשטידות

חייבים להגיש ארוחה עם מטבל? הצזיקי הזה יעשה את העבודה! מטבל היוגורט היווני הזה משלב מרקם קרמי מושלם עם רעננות וטעם נפלא. הציזיקי מומלץ מאוד להגשה עם פשטידה או לביבה חמה ויעבוד טוב אפילו לצד טוסט פשוט. לפניכם מתכון למטבל ציזיקי יווני קלאסי.

זמן עבודה: 5 דקות

מצרכים:

  • 4 מלפפונים קשים
  • 400 מ"ל יוגורט יווני 7-10 אחוזי שומן
  • 3 גבעולי שמיר קצוצים
  • כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מגרדים את המלפפונים על הפומפייה בשלב הבינוני, סוחטים היטב מנוזלים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים לקערת המלפפונים את שאר מצרכי הצזיקי ומערבבים.
  3. טועמים את המטבל ומוסיפים מלח ועוד ממיץ הלימון, לפי הטעם.
  4. את הציזיקי המוכן שומרים בקופסה אטומה למשך עד 3 ימים במקרר.

עוד מטבלים קלאסיים מעולים:

איך להכין רוטב טריאקי לסושי

הידעתם? אפשר להכין רוטב טריאקי בבית ממש בקלות! לפניכם מתכון לרוטב טריאקי ביתי שמתאים לכל מטרה, גם לסושי. ויד גם רעיונות מעולים להכנה עם טריאקי.

עוגת יוגורט יווני עם תותים וקוקוס

עוגה שהיא קינוח סופר מפנק – עשויה שכבות של בצק פריך, יוגורט יווני, תותים וקוקוס. אפשר לבחור כל פרי שאוהבים (גם פירות קפואים) ולהכין את העוגה כל השנה.

חרוסת תמרים ואגוזים • מתכון קלאסי

מתכון לחרוסת לפסח – חרוסת קלה להכנה ונהדרת שמכינים עם ממרח תמרים, אגוזים ותירוש. החרוסת היא חלק מברכות פסח ומוגשת בדרך כלל לצד עלי חסה טריים או מצה.

דילוג לתוכן