FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת קראמבל תפוחי עץ מדהימה

עם מלית תפוחים עסיסית וציפוי של קראמבל פריך וחמאתי – עוגת התפוחים הזאת מושלמת לכל מטרה! מגישים אותה לצד גלידת וניל קרה ופשוט נהנים בטירוף. מתכון מנצח לעוגה קלאסית שהיא קינוח בלתי נשכח.

זמן עבודה: 30-35 דקות | תבנית רינג בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

לקראמבל

  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח

לבלילה

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כף אבקת אפיה/שקית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 מקל חמאה
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי חלב
  • 2 תפוחים 
  • 1/2 כפית קינמון

הוראות הכנה:

מתחילים עם הקראמבל:

  1. מערבבים את היבשים: קמח, סוכר חום, קינמון, ומלח.
  2. מוסיפים קוביות של חמאה קרה ולשים עם הידיים לקבלת פירורים של בצק.
  3. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לסיום הכנת הבלילה.

מכינים את בלילת העוגה:

  1. טורפים את הביצים עם הסוכר.
  2. מוסיפים את הרטובים: חמאה מומסת, תמצית וניל וחלב.
  3. מוסיפים את היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח וקינמון.
  4. קולפים וחותכים 2 תפוחי עץ לקוביות קטנות.
  5. מערבבים בקערה נפרדת את התפוחים החתוכים עם סוכר וקינמון.
  6. שופכים את המלית לתבנית, לא למלא עד הסוף, העוגה תופחת בתנור. ( ממלאים כ3/4 גובה התבנית עוגה)
  7. מפזרים מעל לבלילת העוגה את התפוחים ומעליהם מפזרים את הקראמבל.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שמשחים.

עוד קינוחי תפוחי עץ מעולים:

דילוג לתוכן