עם מלית תפוחים עסיסית וציפוי של קראמבל פריך וחמאתי – עוגת התפוחים הזאת מושלמת לכל מטרה! מגישים אותה לצד גלידת וניל קרה ופשוט נהנים בטירוף. מתכון מנצח לעוגה קלאסית שהיא קינוח בלתי נשכח.
זמן עבודה: 30-35 דקות | תבנית רינג בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
לקראמבל
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס קמח
לבלילה
- 3 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כף אבקת אפיה/שקית
- 1/2 כפית מלח
- 1 מקל חמאה
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- כוס וחצי חלב
- 2 תפוחים
- 1/2 כפית קינמון
הוראות הכנה:
מתחילים עם הקראמבל:
- מערבבים את היבשים: קמח, סוכר חום, קינמון, ומלח.
- מוסיפים קוביות של חמאה קרה ולשים עם הידיים לקבלת פירורים של בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לסיום הכנת הבלילה.
מכינים את בלילת העוגה:
- טורפים את הביצים עם הסוכר.
- מוסיפים את הרטובים: חמאה מומסת, תמצית וניל וחלב.
- מוסיפים את היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח וקינמון.
- קולפים וחותכים 2 תפוחי עץ לקוביות קטנות.
- מערבבים בקערה נפרדת את התפוחים החתוכים עם סוכר וקינמון.
- שופכים את המלית לתבנית, לא למלא עד הסוף, העוגה תופחת בתנור. ( ממלאים כ3/4 גובה התבנית עוגה)
- מפזרים מעל לבלילת העוגה את התפוחים ומעליהם מפזרים את הקראמבל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שמשחים.