FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת תפוחים בחושה גבוהה ומוצלחת

גם עוגות בחושות יכולות להיות גבוהות ומרשימות, הנה מתכון לעוגת תפוחים בחושה מאוד קלה להכנה וסופר מרשימה גם בטעם וגם במראה. כולם יכולים להכין את העוגה הזאת ולהרשים את האורחים בקלי קלות. בלי מצרכים מיוחדים, בלי כלים מיוחדים – פשוט עוגה מוצלחת.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

  • 700 גרם תפוחי עץ
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 75 גרם צימוקים
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה גדולה
  • 225 גרם קמח תופח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • גרידת לימון שלם

הכנות:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
  • מרפדים את בסיס תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים מעט את התבנית בחמאה.
  • קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  • מערבבים 50 גרם סוכר עם הצימוקים, את שאר הסוכר שומרים בצד.
  • מגרדים את קליפת הלימון לגרידה.

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי העוגה יחד – חמאה, סוכר, ביצה, גרידת לימון, קמח, אבקת אפייה. שימו לב – תצא לכם תערובת נוקשה, יותר כמו בצק מאשר בלילה.
  2. מישרים חצי (או מעט יותר) מתערובת העוגה לתוך תבנית העוגה ומיישרים בעזרת גב של כף. תהיה לכם שכבה דקה של תערובת העוגה, מספיק כדי לכסות את בסיס תבנית העוגה.
  3. מכסים באופן שווה את התערובת שבתבנית בקוביות התפוחים, מפזרים את הצימוקים על התפוחים. לוחצים את התפוחים והצימוקים מעט כלפי מטה באצבעות או בגב הכף.
  4. מכסים בשארית תערובת העוגה, מיישרים את החלק העליון ומפזרים את 30 גרם הסוכר הנותרים מעל.
  5. אופים בתנור החם למשך 50-60 דקות, עד שיפוד יוצא נקי.
  6. מצננים בתבנית בטמפרטורת החדר כ-20 דקות ואז מחלצים את העוגה מהתבנית.

עוד קינוחי תפוחים מומלצים:

דילוג לתוכן