רוטב איולי ביתי | מתכון קל שתמיד מצליח

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מכינים אותו בצ’יק והוא משדרג כמעט כל ארוחה; רוטב איולי ביתי הוא בעצם רוטב שום מעולה על בסיס ביצים, והוא כל-כך הרבה יותר טעים מזה שקונים בסופר. שלבו אותו בלחמניית ההמבורגר, הגישו לצד פיש אנד צ’יפס או סתם כמטבל לפלטת ירקות. אז איך מכינים איולי? הנה 3 מתכונים מנצחים, עכשיו רק תבחרו.

מתכון: רוטב איולי בסיסי

האיולי הבסיסי מעולה ומומלץ להגשה בעיקר לצד סטייקים, דגים מטוגנים וכד’..

  • 2 חלמונים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 220 מ”ל שמן זית
  • מעט פלפל שחור גרוס
  1. מכניסים למעבד מזון את כל מצרכי האיולי, פרט לשמן.
  2. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מוסיפים את השמן לבלילת האיולי, בזילוף עדין והדרגתי.
  4. מעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

להכנת איולי ללא מיקסר: טורפים במטרפה ידנית את החלבונים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב מלבד שמן הזית וטורפים שוב. מוזגים בעדינות את שמן הזית לבלילה, תוך כדי טריפה, עד לקבלת מרקם חלק.



מתכון: רוטב איולי חרדל ולימון

טוויסט לרוטב איולי בסיסי עם חרדל דיז’ון ולימון. הוספת חרדל ולימון לאיולי יוצרת טעם נפלא ומקפיצה את הרוטב לגמרי.

  • 1 חלמון
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 1 שן שום כתושה
  • 220 מ”ל שמן זית
  • 2 כפיות מים
  • כפית מיץ לימון
  • מעט מלח ופלפל
  1. מכניסים למעבד מזון את כל מצרכי האיולי, פרט לשמן. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את השמן לבלילת האיולי, בזילוף עדין והדרגתי. מעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

להכנת איולי ללא מיקסר: טורפים במטרפה ידנית את החלבונים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב מלבד שמן הזית וטורפים שוב. מוזגים בעדינות את שמן הזית לבלילה, תוך כדי טריפה, עד לקבלת מרקם חלק.



מתכון: רוטב איולי בלי ביצים

למרות שהאיולי מתבסס כולו על ביצים, ניתן להכין סוג של איולי בלי ביצים. בעצם, מדובר ברוטב שום ביתי בניחוח איולי.

  • כפית מלח
  • 4 שיני שום כתושות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  1. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב את כל מצרכי הרוטב.
  2. שומרים במקרר למיזוג טעמים וטורפים שוב לקראת ההגשה.

4 טיפים לרוטב איולי מושלם

זה הכל במזיגה: כשמכינים איולי, חשוב מאוד לשים לב למזיגת שמן הזית. כאמור, שמן הזית נכנס אחרון באטיות. אם לא תקפידו על מזיגת שמן הזית באטיות הרוטב יישבר ויהיה בלתי ניתן לאכילה.

איולי דליל מידי: אם אתם אוהבים את האיולי שלכם סמיך ומעט נוקשה, הוסיפו לו כמה טיפות לימון. הלימון יגרום לבלילת הרוטב להתקשות ולהסמיך.

איולי סמיך מידי: הרוטב יצא סמיך מידי? הוסיפו לו שמן זית בהדרגה, הוספת שמן הזית תדלל את הרוטב, תוסיף לו שמנוניות ותיצור רוטב עדין יותר.



כמה זמן? רוטב איולי נשמר בצנצנת מעוקרת במקרר עד שלושה ימים בלבד. זכרו, הבסיס של הרוטב הוא ביצים חיות ולכן אין לשמור אותו מחוץ למקרר.

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *