FoodisGood

לימון כבוש • מתכון מהיר ומוצלח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
לימונים כבושים הם סופר קלים להכנה והופכים כל מנה למעדן אמיתי. אם אתם אוהבים את המטבח המרוקאי אתם בטח כבר יודעים כמה לימון כבוש הוא המרכיב הסודי לטעם מושלם. המתכון הבא ילמד אתכם איך להכין לימון כבוש מוצלח ממש בקלות. וגם – מגוון רעיונות לשימושים בלימון הכבוש שיעשירו את המנות שלכם.

זמן עבודה: 10 דקות | צנצנת 1 ליטר

מצרכים:

  • 3 לימונים שטופים היטב
  • מלח
  • מיץ מ-2 לימונים
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה (או יותר, לפי הטעם)
  • 3-4 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  1. פורסים 3 לימונים לפרוסות שוות ככל שניתן. מצפים כל לימון במלח מכל צד ומכניסים לצנצנת.
  2. סוחטים לצנצנת 2 לימונים שלמים, מוסיפים פפריקה ושמן זית.
  3. סוגרים ומניחים את הצנצנת על השיש, אך לא עם שמש ישירה עליהם. מידי פעם הופכים את הצנצנת כדי שהנוזלים יגיעו לכל הלימונים.
  4. הלימון כבוש ומוכן לאכילה או שימוש במנות שונות כבר לאחר 3 ימים, טועמים ומחליטים אם להמשיך בתהליך הכבישה לעוד יום אחד או לא. לאחר הפתיחה מאחסנים את צנצנת הלימונים במקרר.

טיפים, הערות ושדרוגים ללימון כבוש מושלם

איזה סוג לימון מומלץ להכנת לימון כבוש?
הסוג המומלץ ביותר הוא לימון מאייר – ללימוני מאייר קליפה דקה ורכה והם מעט מתוקים יותר מהלימונים הרגילים. אבל אם אין בהישג יד לימונים מסוג מאייר, כל לימון בעל קליפה דקה יעשה את העבודה.

האם חייבים לחתוך לפרוסות?
ממש לא. ניתן לחתוך את הלימונים איך שאוהבים ובצורה שהכי מתאימה לשימוש שלכם בלימון הכבוש. קוביות להוספה לתבשילים, פרוסות דקות, רבעים ואפילו חצאים.

איך מאחסנים את הלימונים הכבושים לאחר שפותחים את הצנצנת?
לאחר הפתיחה שומרים במקרר. הלימונים יישמרו היטב עד כ-6 חודשים. חשוב לוודא להשתמש בכלי נקי כאשר מוציאים לימונים מן הצנצנת.

אילו עוד תבלינים וטעמים יתאימו לשדרוג הלימונים הכבושים?
המלח והפפריקה הם בהחלט מספיקים להכנת לימון כבוש מעולה, אבל ניתן להוסיף לצנצנת גם – שום טרי, פלפל חריף, עלי דפנה ופלפל אנגלי.

עוד מתכוני כבושים שכדאי להכיר:

אז איך משתמשים בלימון כבוש כדי לשדרג את המנות השונות?

בלימון הכבוש משתמשים ברחבי העולם כדי להוסיף טעם למגוון מנות – החל מתבשילי בשר ועד סלטים, רטבים ועוד..

רוטב לסלט. פשוט מוסיפים ככף לימון משומר לרוטב הסלט הביתי (או אפילו הקנוי) והרוטב משודרג פלאים! כאן תמצאו מגוון מתכוני רוטב לסלט שתוכלו לשדרג

מנות דגים. מטוגן, בתנור או תבשיל – הלימון הכבוש הוא החבר הכי טוב של מנת דג. הוסיפו קצת לימון משומר לרוטב של הדג, מרחו אותו על הדג המטוגן או האפוי ותוכלו ליהנות באמת. מתכונים מומלצים: דג ברוטב מרוקאי | דג אפוי בתנור | דג מטוגן

עוף. עוף ולימון זה שידוך מעולה, הוסיפו מעט לימון משומר קצוץ שלכם לתבשיל עוף או אפילו לעוף בתנור (אחרי האפייה תוכלו לטפטף מהלימון על העוף המוכן).

סלטים בריאים. תחשבו על סלט קינואה וירקות או סלט טאבולה ביתי, ועכשיו תחשבו על הסלטים הללו עם השדרוג המושלם של לימון משומר קצוץ בפנים.

תבשילים וקציצות ברוטב. פשוט מוסיפים חתיכות לימון משומר או מטפטפים לתוך הרוטב במהלך ההכנה והתוצאה מושלמת.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.