אם אתם אוהבים דגים מטוגנים אתם פשוט חייבים לנסות את המתכון הזה – הבלילה המתובלת הזאת מצפה את הדג והופכת לקריספית במיוחד בטיגון. מתכון קל להכנת דג מטוגן הכי טעים שתטעמו!
זמן עבודה: 10 דקות | 4 מנות
מצרכים:
- 4-6 פילטים של דג נסיכה
- מיץ מלימון שלם
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 ביצה
- 1 כוס משקה סודה
- מלח ופלפל לפי הטעם (חצי כפית מכל אחד תעשה את העבודה)
הוראות הכנה:
- מתחילים בהשריית הדגים: בקערה רחבה מניחים את הדגים ועליהם שופכים את מיץ הלימון. משרים למשך חצי שעה. שוטפים את הדגים במי ברז ומייבשים עם נייר סופג.
- מערבבים בקערה גדולה את קמח, קורנפלור, סודה לשתייה, ביצה, משקה סודה ומוסיפים מלח פלפל.
- מכניסים את הדגים לקערת הבלילה ומערבבים קלות כך שכל הדגים שוקעים בבלילה. מניחים במקרר לחצי שעה.
- מחממים שמן עמוק בסיר ורק כשהוא חם מטגנים את הדגים בשמן.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
בתאבון!