מתכון לכרוב כבוש נהדר בסגנון רומני. הכרוב הכבוש (או כמו שרבים מכנים אותו – כרוב חמוץ) קל להכנה ומעולה לשילוב בכל ארוחה. המצרכים לצנצנת 2 ליטר, אבל אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך.
רגע לפני – איך מעקרים צנצנת חמוצים ולמה זה חשוב? עיקור הצנצנת לפני השימוש חשוב במיוחד לשמירה על החמוצים שלכם, למה? כי צנצנת שאינה מעוקרת = חמוצים מקולקלים, כאלה שאנחנו ממש לא רוצים. אז איך עושים את זה? זה פשוט – מוזגים לצנצנות מים רותחים, את המכסה מניחים בקערה עם מים רותחים ומניחים ל-15 דקות, מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת ואת המכסה על מתקן ייבוש הכלים הרגיל.
איך מכינים כרוב כבוש? מתכון נהדר
מצרכים
- כרוב גדול
- 7 שיני שום קלופות
- צרור שמיר
- פלפל ירוק חריף
- כפית מלח על כל 3/4 כוס מים
- אופציות לשדרוג צנצנת הכרוב: 2-3 עלי דפנה, כמה גרגירי פלפל אנגלי.
איך מכינים?
- לפני הכל מטפלים בכרוב – חוצים לחצי ואז לרבע וחותכים לפרוסות דקות ככל האפשר. מעבירים את פרוסות הכרוב למסננת גדולה ושוטפים היטב מתחת למי ברז זורמים.
- מכניסים את כל רצועות הכרוב לצנצנת ודוחסים היטב, מניחים גם את שיני השום וסודרים הכל עם צרור שמיר.
- זמן למים: ממלאים 3/4 כוס במים ומערבבים עם כפית אחת של מלח, מוסיפים לצנצנת הכרוב וממשיכים כך עד למילוי הצנצנת לחלוטין.
- סיימתם? זה הזמן לסגור את הצנצנת – שימו לב לסגור חזק ככל הניתן, הסגירה ההרמטית חשובה מאוד.
- את הכרוב החמוץ חשוב לשמור על השיש – הרחק מקרני השמש, לאחר יומיים על השיש יש להעביר למקום קריר אפילו למקרר.
אם הגעתם עד לכאן סימן שאת אוהבים חמוצים ביתיים, בנינו – זה הכי טעים! יש לנו כמה המלצות נוספות שכדאי לכם לנסות:
- המדריך המלא >> חמוצים ביתיים מכל הסוגים
- בסגנון אסייתי >> חמוצים יפנים מהירים
- חמוצים עיראקיים >> מתכון לטורשי
ואם אתם ממש אוהבים כרוב, הנה כמה המלצות שאסור לכם לפספס: