כרוב כבוש • מתכון ביתי מנצח!

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מתכון לכרוב כבוש נהדר בסגנון רומני. הכרוב הכבוש (או כמו שרבים מכנים אותו – כרוב חמוץ) קל להכנה ומעולה לשילוב בכל ארוחה. המצרכים לצנצנת 2 ליטר, אבל אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך.

רגע לפני – איך מעקרים צנצנת חמוצים ולמה זה חשוב?
עיקור הצנצנת לפני השימוש חשוב במיוחד לשמירה על החמוצים שלכם, למה? כי צנצנת שאינה מעוקרת = חמוצים מקולקלים, כאלה שאנחנו ממש לא רוצים. אז איך עושים את זה? זה פשוט – מוזגים לצנצנות מים רותחים, את המכסה מניחים בקערה עם מים רותחים ומניחים ל-15 דקות, מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת ואת המכסה על מתקן ייבוש הכלים הרגיל.

מה צריך?

  • כרוב גדול
  • 7 שיני שום קלופות
  • צרור שמיר
  • פלפל ירוק חריף
  • כפית מלח על כל 3/4 כוס מים
  • אופציות לשדרוג צנצנת הכרוב: 2-3 עלי דפנה, כמה גרגירי פלפל אנגלי.



איך מכינים?

  1. לפני הכל מטפלים בכרוב – חוצים לחצי ואז לרבע וחותכים לפרוסות דקות ככל האפשר. מעבירים את פרוסות הכרוב למסננת גדולה ושוטפים היטב מתחת למי ברז זורמים.
  2. מכניסים את כל רצועות הכרוב לצנצנת ודוחסים היטב, מניחים גם את שיני השום וסודרים הכל עם צרור שמיר.
  3. זמן למים: ממלאים 3/4 כוס במים ומערבבים עם כפית אחת של מלח, מוסיפים לצנצנת הכרוב וממשיכים כך עד למילוי הצנצנת לחלוטין.
  4. סיימתם? זה הזמן לסגור את הצנצנת – שימו לב לסגור חזק ככל הניתן, הסגירה ההרמטית חשובה מאוד.
  • את הכרוב החמוץ חשוב לשמור על השיש – הרחק מקרני השמש, לאחר יומיים על השיש יש להעביר למקום קריר אפילו למקרר.

אם הגעתם עד לכאן סימן שאת אוהבים חמוצים ביתיים, בנינו – זה הכי טעים! יש לנו כמה המלצות נוספות שכדאי לכם לנסות:

ואם אתם ממש אוהבים כרוב, הנה כמה המלצות שאסור לכם לפספס:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות: ,

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *