בקצב הסלסה: מתכון לרוטב סלסה עגבניות פיקנטי

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הנה עובדה – אין דבר כזה סוג אחד של רוטב סלסה. הסלסה המקסיקנית, שמשמשת בעיקר לטבילת נאצ’וס וחטיפים נוספים, נעה בין סלט ירקות קצוץ דק ועד רוטב עגבניות סמיך מאוד. ישנם כמה מצרכים חשובים שמרכיבים כל סלסה מקסיקנית מוצלחת: עגבניות, בצל, פלפל חריף ומיץ לימון. הנה 2 מתכוני סלסה מקסיקניים מעולים.

הקלאסית: סלט סלסה עגבניות ובצל פיקנטי

סלט סלסה פיקנטי

מדובר בסלסה הקלאסית, זאת שמגישים טרייה ממש כשהאורחים מגיעים. את הסלסה הזו תמצאו במספר רחב של מטבחים במקסיקו, פשוט כי היא קלילה ומתאימה כמעט לכל ארוחה. אל תשכחו להגיש עם נאצ’וס 😉

מצרכים

  • 4 עגבניות טריות
  • 2 בצלים
  • 1/2 פלפל צ’ילי חריף
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח



אופן ההכנה

  1. את הבצלים והעגבניות קוצצים דק דק.
  2. את הצ’ילי החריף מנקים מגרעינים וגם מהחלק הלבן.
  3. בקערה בינונית מערבבים עגבניות, בצלים וצ’ילי.
  4. סוחטים לימון, מתבלים בשום ומלח ובעזרת מזלג מועכים מעט כדי להוציא את המיץ מהעגבניות.
  5. מערבבים ומגישים טרי טרי.

עוד מהמטבח המקסיקני: מתכון לרוטב גוואקמולי מנצח

הכפרית: רוטב / מטבל סלסה חריף

רוטב סלסה חריף

רוטב סלסה סמיך של מאמות, כזה שמלווה מנות בשר ומתבל תבשילים באופן נפלא. כמובן שגם הוא מתאים כמטבל לנאצ’וס, אבל אם תוסיפו ככף ממנו לרוטב העגבניות שלכם – אתם תגלו עולם חדש של טעמים. ממש כמו רוטב עגבניות רגיל, את רוטב הסלסה ניתן להקפיא למשך זמן רב.

  • 6-8 עגבניות
  • 3 עלי אורגנו טריים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 פלפלים חריפים (חלפיניו)
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • כפית סוכר
  • כפית מיץ לימון



אופן ההכנה

  1. את העגבניות והבצל נקצוץ לקוביות קטנות.
  2. את הפלפלים ננקה מגרעינים ועוקץ.
  3. לסיר רחב מכניסים את כל מצרכי הסלסה ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים במשך 12 דקות, תוך כדי עקבוב עם כף עץ.
  5. מבשלים עד שהעגבניות רכות לגמרי.
  6. מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים מעט, בפולסים קצרים, עד לקבלת הסמיכות הרצוי.
קטגוריות: כלליתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *