FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חרוסת תמרים ואגוזים • מתכון קלאסי

מתכון לחרוסת לפסח – חרוסת קלה להכנה ונהדרת שמכינים עם ממרח תמרים, אגוזים ותירוש. החרוסת היא חלק מברכות פסח ומוגשת בדרך כלל לצד עלי חסה טריים או מצה. אז איך מכינים חרוסת קלאסית? לפניכם מתכון מעולה.

זמן עבודה: 10 דקות | צנצנת גדולה

מצרכים:

  • 500 גרם ממרח תמרים (חבילה שלמה)
  • 1/2 כוס יין תירוש
  • כפית קינמון
  • 250 גרם אגוזי מלך טחונים (לא פירורים – חתיכות)
  • 3 כפות מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את אגוזי המלך עם ממרח התמרים.
  2. מוסיפים תירוש, קינמון ולימון ומערבבים שוב.
  3. מעבירים לקערה עם מכסה ולמקרר עד להגשה.

עוד מתכונים חשובים לפסח:

הערות וטיפים להכנת חרוסת מושלמת לפסח

  • המתכון לחרוסת הוא קלאסי ופשוט, הטעם נפלא, אך ניתן לשדרג את החרוסת ע"י הוספת פירות קצוצים דק כמו אגזים, תפוחי עץ ועוד..
  • עוד דרך לשדרג את החרוסת היא ע"י המרה של חצי מכמות אגוזי המלך בשקדים, בוטנים או תערובת אגוזים קצוצים. כל סוגי האגוזים יעבדו כאן, ניתן אפילו לשלב סוגי חיתוך שונים להוספת עניין לחרוסת.
  • להוספת מתיקות ומרקם מעט דליל יותר לחרוסת ניתן לשלב עד 4 כפות סילאן לתוך התערובת.
  • את החרוסת מאחסנים מכוסה במקרר, היא תתקשה מעט במהלך הקירור ולכן לפני ההגשה מומלץ להניח כחצי שעה על השיש ולערבב היטב.
  • במקום ממרח תמרים ניתן להשתמש בתמרים בוואקום, מניחים את התמרים עם שאר המרכיבים (ללא האגוזים) במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה, מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים.
דילוג לתוכן